‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2024 14:53

‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ programı başvuruları başladı. Projeye; lisans 3’üncü ve 4’üncü sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile yeni mezun olan ve kendini teknoloji alanında geliştirmeye hazır olan herkes katılabilecek.

Haberin Devamı

Programın başvurulara açıldığı; Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla düzenlenen Geleceği Yazanlar’ın 10’uncu Yıl Töreni’nde duyuruldu.

Gençlerin yazılım dünyasına hazırlanması ve kodlama alanında yüksek yetkinliklere sahip olması amaçlanan programı başarıyla tamamlayanlar, Turkcell’in yazılım şirketi Atmosware’in yanı sıra Turkcell ve grup şirketlerinde çalışma fırsatı yakalayacak.

Programa lisans 3’üncü ve 4’üncü sınıf, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile yeni mezun olan ve kendini teknoloji alanında geliştirmeye hazır olan herkes katılabilecek. Başvurusu kabul edilen katılımcılar, genel yetenek testi, teknik test ve mülakat sürecine girecek. Bu aşamaları geçenler 6 ay sürecek bir bootcamp programına alınacak. Program süresince 30 bin katılımcıya online ve 300 katılımcıya sınıf içi eğitim verilmesi planlanıyor. Sınıf içi eğitimlere katılacak gençlere aynı zamanda birebir mentorluk desteği verilecek. Ayrıca katılımcılar bu kapsamda Turkcell’de iş başında eğitim alma şansı da yakalayacak.

Haberin Devamı

Bootcamp programında katılımcılara 5 farklı odakta eğitim, gelişim imkânı sunulacak. Eğitimler ‘Swift ile IOS Uygulama Geliştirme’, ‘Kotlin ile Android Uygulama Geliştirme’, ‘Java Programlama’, ‘Yazılım Analist Uzmanlığı’, ‘Front-End Programlama’ başlıkları altında verilecek. Programa başvurular 17 Ocak tarihine kadar devam edecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!