GB ne demek ve sosyal medya içerisinde GB anlamı nedir? (Instagram, TikTok, Facebok ve Twitter)

Güncelleme Tarihi:

GB ne demek ve sosyal medya içerisinde GB anlamı nedir (Instagram, TikTok, Facebok ve Twitter)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 19:06

Sosyal medyada kullanılan onlarca farklı terim vardır. Bu terimlerin çoğu kısaltmaları ile kullanılmaktadır. Kısaltma kullanılmasının avantajları arasında pratiklik kazanmak ve zaman kazanmaktır. GB, sosyal medya içerisinde sıkça görülen kısaltmalardan biridir. GB ne demek? Sosyal medya içerisinde GB anlamı nedir? (İnstagram, Tiktok, Facebook ve Twitter) Merak edilen tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Sosyal medya kullanımı her geçen gün artarak devam etmektedir. Bunun yanı sıra sosyal medya mecraları da artmaktadır. Bu artışla beraber sosyal medya platformları içerisinde kullanılan terimlerde çoğaltmakta ve yaygın olarak kullanılmaktadır. GB de sosyal medya terimlerinden bir tanesidir.

 GB Ne Demek?

 GB, iki kelimenin baş harflerinin bir araya gelmesi ile oluştuğu bir kısaltmadır. Bu kısaltma aynı zamanda bir sosyal medya terimidir. Sosyal medya terimi olmasının nedeni başka bir alanda kullanım durumu olmamasıdır. GB, geri beğeni teriminin kısaltmasıdır. Geri beğeni tabirinin baş harflerinden oluşur.

 Sosyal Medya İçerisinde GB Anlamı Nedir? (İnstagram, Tiktok, Facebook ve Twitter)

 GB terimi genelde İnstagram da kullanılıyor olarak bilinse de Tiktok, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya araçlarında da sıklıkla kullanılır. GB anlamı geri beğeni demektir. Sosyal medyada kullanım amacı ise karşılıklı beğeni sağlamaktadır. Yani bir kişi ya da bir hesap başka bir hesaba ait olan gönderiyi beğenerek GB teklif ediyorsa geri beğeni demek istiyordur. Bu durumda hesaplar arası karşılıklı beğeni sağlanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!