Fortine nasıl bu kadar popüler oldu?

Güncelleme Tarihi:

Fortine nasıl bu kadar popüler oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 10:15

2018 yılını şenlendiren oyuna dair "Nedir bu Fortnite, neden bu kadar popüler?" gibi sorulara derman olmaya geldik!

Haberin Devamı

Fortnite nedir?

Fortnite daha önce Unreal Tournament ve Gears of War gibi oyunlarıyla tanıdığımız Epic Games ve Painkiller serisinin yaratıcısı People Can Fly tarafından geliştirilmiş bir hayatta kalma oyunu. Oyun tam da Fortnite'tan bekleyebileceğimiz matraklıkta bir kıyamet sonrası hikayesi üzerine kurulu. 

Buna göre günün birinde dünya nüfusunun neredeyse tamamı aniden ortadan kayboluyor ve geride kalanlar kalın bulutlarla kaplı gökyüzünden Husk adı verilen canavarların düştüğünü ve hayatta kalan diğer insanlara saldırdığını görüyorlar. Haliyle, iş başa düşüyor ve bu bulutlardan düşen canavarlardan korunmak için dünya çağında küçük üsler kuruluyor. Bu üsleri hayatta Husk'lara karşı savunmanın yolu da kısa zamanda bulunuyor, üslerin bulunduğu bölgedeki havayı temizleyen ve bulutları dağıtarak Husk saldırılarına karşı kısmen koruma sağlayan Storm Shield'ler. Elbette kaynak toplamak için dışarıya çıkmamız ve üssü bu saldırılardan savunmak için savaşmamız gerekiyor. 

Haberin Devamı

Oyunun hikaye modu dışında Battle Royale adında ücretsiz bir versiyonu da bulunmakta ve şu anda Windows, PlayStation 4, Xbox One, MacOS ve iOS üzerinden oynanabiliyor. Android sürümün de arayı fazla açmadan kısa süre içinde piyasada olması bekleniyor. 

Fortine nasıl bu kadar popüler oldu

Nasıl oynanıyor?

Sanki birazdan kıyasıya savaşa girişmeyeceklermiş gibi, bir zeplinde verilen partide çılgınca eğlenen 100 kişi düşünün. Fortnite'a uygun bir espri anlayışıyla başlayan maçlarda paraşütümüz ile yere indiğimiz andan itibaren öncelikle bir silah bulmamız gerekiyor. Güvenle dolaşabileceğimiz bölge giderek daralıyor ve eğer dışında kalırsak sonsuz bir fırtınaya yakalanıp kısa sürede düşüyoruz. Fortnite bu sayede sürekli olarak hareket halinde olmanızı gerektiriyor. Fortnite'ta savaşlar nefes kesecek bir aksiyona sahne alıyor ve savaş alanında bulacağınız nadir silahların veya o ana dek elde ettiklerinizin de yardımıyla ayakta kalan son kişi olmaya çalışıyorsunuz. 

Haberin Devamı

Oyunun kendi türüne getirdiği en önemli yeniliklerden birisi ise Crafting seçeneği. Hikaye modunda Crafting menüsüne girdiğinizde üretmek istediğinizi silahın parçalar ve sizin elinizde olanların bir listesini görüyorsunuz, elbette silahın şematiğine de ihtiyacınız var. Her iki modda da ulaşabildiğiniz bina ve tuzak inşa etme seçeneği içinse odun, tuğla ve metal kaynaklarından yeteri kadar biriktirmiş olmanız gerekiyor, tuzaklar için şematiğe de ihtiyacınız var. Bu sayede herhangi bir bölgeyi kendiniz için güvenli hale getirmeniz mümkün. 

Neden bu kadar tutuldu?

Eğlence! Bunca insanı Fortnite oynamaya ikna eden ve sonrasında da başında tutan sebeplerin en önemlisi bu. Fortnite arka planda keyifli bir hikayeye, bir o kadar da matrak karakterlere sahip, Battle Royale türünün eğlenceli tarafında odaklanan bir oyun. Sürekli eklenen yeni içerikler, neredeyse sonsuz farklı stratejiye izin veren oyun mekanikleri, 100 kişinin kıyasıya birbirine girdiği maçlar, düşük sistem gereksinimleri ile bolca kahkaha vadeden Fortnite, oyuncu sayısını giderek artırmaya devam ediyor. 

Haberin Devamı

Fortnite'ın pek çok yenilik ve etkinlik ile birlikte gelen dördüncü sezonunun 3 Mayıs tarihinde, yani üçüncü sezonun bitişinden tam bir hafta sonra başlayacağını da ekleyelim.

Rekorlar, rekorlar...

Ninhja'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı Fortnite Twitch yayında anlık 667.000 izleyici ile bir Twitch rekoru kırılırken, toplam oyuncu sayısı da yılın başındaki rakamlara göre 45 milyonu geride bırakmış durumda. Aynı zamanda anlık oyuncu sayısı da Şubat ayında 3.4 milyon rakamını geride bırakmış ve çıtayı kolay kolay ulaşılmayacak bir yere koymuştu. 

Fortine nasıl bu kadar popüler oldu

Mobil platformlarda da sizi bekliyor!

Fortnite keyfini artık otobüste, iki toplantı arasında veya dilediğiniz her yerde yaşamanız mümkün. Oyun şu anda iOS üzerinden ücretsiz olarak edinilebiliyor ve bu platformdan oyuna katılan oyuncular diğer tüm platformlardaki oyuncular ile eşleşebiliyor. iOS üzerinde çalışmak için iPhone 6S/SE ve üzeri bir telefon ile beraber iOS 11'in yüklü olmasını gerektiren Fortnite'ın Android versiyonu da kısa bir süre sonra oyunculara sunulacak. 

Haberin Devamı

Tüm platformlar kardeştir!

Fortnite gerçek bir çoklu platform deneyimi vadediyor. Böylece Epic Games hesabınızla oyuna bağlandığınızda - bu tercihi size bırakmak üzere - sadece kendi platformunuzdaki oyuncular ile değil, diğer platformlardan oyuna bağlanan oyuncular ile aynı maçta buluşup kıran kırana mücadele edebiliyorsunuz. 3.4 güncellemesinden beri Mac ve Widows kullanıcıları tüm platformlardan oyuncular ile eşleşebilirken, PS 4 kullanıcıları Xbox One hariç tüm kullanıcılar ile, Xbox One kullanıcıları da PS 4 hariç tüm kullanıcılar ile beraberce Fortnite keyfini yaşayabiliyor. 

Fortine nasıl bu kadar popüler oldu

 Türkçe!

Haberin Devamı

Hem Fortnite hem de Fortnite: Battle Royale tamamen Türkçe olarak oyunculara ulaşıyor. Üstelik bu yazıyı okuduğunuz sıralarda Türkçe Destek ve Türk Lirası da oyuna eklenmiş olacak. Böylece herhangi bir konuda problem yaşarsanız - veya sadece konuşmak isterseniz! - kendi dilinizde yardım alabileceksiniz.

Ünlüler profesyonel oyunculara karşı!

Fortnite dedik, eğlence dedik. Öyleyse bu keyfi bir üst seviyeye taşımanın tam zamanı! Bu yıl Los Angeles'ta düzenlenecek olan E3 2018 sırasında Epic Games özel bir etkinlik düzenleyecek ve Fortnite Celebrity Pro-Am adlı etkinlikte 50 ünlü ile 50 profesyonel oyuncuyu aynı maçta buluşturacak. Henüz liste açıklanmamış olsa da Drake ve Ninja'nın müşterek yayınının ne kadar ilgi gördüğünü düşünürsek sabırsızlanmamak elde değil. Ünlülerden birisi sürpriz yapar mı dersiniz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!