EkÅŸi Sözlük kapatılıyor mu? Ä°ÅŸte cevabı

Güncelleme Tarihi:

Ekşi Sözlük kapatılıyor mu İşte cevabı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 12:24

Popüler sözlük platformu Ekşi Sözlük’ün kapatılacağına dair iddialar iki yıl sonra tekrar alevlendi. Sözlüğün kurucusu Sedat Kapanoğlu ise haberlerin güncel olmadığını belirterek iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

Kapanoğlu tweetlerinde bugün bazı haber sitelerinde çıkan ekşi sözlüğün kapanacağına dair haberlerin 2011’e ait olduğunu, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın(TİB) da kendilerine ayrıca ulaşarak haberin doğru olmadığını belirttiklerini yazdı.

BTK'dan açıklama

Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) da bugün yaptığı bir açıklamada EkÅŸi Sözlük’ün Telekomünikasyon Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı (TÄ°B) tarafından kapatılacağına yönelik haberleri yalanladı. BTK, “Bahsi geçen yazı, kurumumuza gelen ÅŸikayetlere istinaden suça konu içeriklere yönelik özdenetim amacıyla 2011 yılında gönderilmiÅŸtir. Söz konusu yazı güncel olmadığı gibi kapatmaya yönelik de deÄŸildir.“ bilgisini aktardı.   Â

TİB'in 2011’de Ekşi Sözlük’ün hosting firmasına bir e-posta göndererek aralarında Ekşi Sözlük’ün alan adı olan sourtimes.org’un da bulunduğu isimlerin barındırılmasına derhal son verilmesini istediği iddia edilmişti.

TİB ise herhangi bir engellemenin söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Ekşi Sözlük kapatılıyor mu İşte cevabı
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!