Drone’ları bekleyen büyük tehlike!

Güncelleme Tarihi:

Drone’ları bekleyen büyük tehlike
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 06:55

Drone teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte, güvenlik zafiyetleri de ortaya çıkmaya başladı. Bir güvenlik araştırmacısı profesyonel polis Drone’unu 2 km uzaktan hacklemeyi başardı. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Türkiye’de henüz çok yaygın olmayan Drone kullanımı, yurt dışında oldukça yaygın. Bazı ülkelerde polislere ait Drone’lar bile mevcut.

En gelişmiş Dron’lar olarak gösterilen polis Drone’ları, çok uzun menzilden kontrol edilebiliyor. Ayrıca oldukça dayanıklı bir yapıya sahip Drone’lar, Drone piyasasının kralları olarak gösteriliyor.

Fiyatları 30 bin doları bulabilen bu profesyonel Dron’lar için güvenlik problemi ortaya çıktı.

Drone’ları bekleyen büyük tehlike

IBM’de Güvenlik Araştırmacısı olarak çalışan Nils Rodday tarafından keşfedilen yöntem sayesinde profesyonel Drone’lar da dahil olmak üzere, bir çok Drone modeli hacklenebiliyor.

Haberin Devamı

Saldırıyı Drone’un 2 km uzağından yaptığını ve Drone’un kontrolünü ele geçirdiğini belirten Nils, saldırının detaylarını hacker konferansı olan Black Hat Asia 2016’da açıkladı.

30 bin dolar fiyata sahip profesyonel bir Drone’u hacklemek için  sadece 40 dolarlık bir ekipman kullanan Nils, dakikalar içerisinde hacklemeyi başardı.

Yaptığı bu saldırı ile dikkatleri üzerine çeken Nils, açığın Drone ile kullanıcı arasındaki bağlantının şifrelenmemesinden kaynaklandığını belirti.

İndir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!