Ibm
IBM (International Business Machines; Uluslararası İş Makineleri)
Merkezi Armonk, New York, ABD'de olan, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketidir. 410.000'i aşkın çalışanı ile 170'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Faaliyet gösterdiği alanlar arasında bilgisayar ve donanım üretimi, yazılım, servis hizmetleri, sunucu servisleri ve AR-GE bulunmaktadır. Dünyada her yıl en fazla yeni patent alan şirket durumundadır.
Kart delici makinelerin bulucusu Herman Hollerith'in patentlerini işlemek ve geliştirmek üzere Thomas J. Watson tarafından 1911 yılında kuruldu. Kısa zamanda iş hacmini büyüterek kendi alanında ABD ve dünyanın en önde gelen şirketlerinden biri durumuna geldi.
Ibm Haberleri
Şaka para Dogecoin yükselişiyle sosyal medyanın gündeminde – Dogecoin nedir?
Dogecoin son günlerin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. 2013 yılında parodi olarak yaratılan ve üzerinde köpek resmi bulunan Dogecoin (DOGE) ani yükselişiyle sosyal medyanın da gündeminde. Dogecoin'deki yükseliş, para biriminin kurucularından olan ancak 2015 yılında ayrılan Jackson Palmer'ı da endişelendiriyor. Peki, Dogecoin nedir, neden yükseldi?
'Dijitalleşme ile özellikle imalat sistemleri hızlı bir şekilde değişecek'
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından çevrim içi düzenlenen Dijital Türkiye Konferansı kapsamında TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve AB Yuvarlak Masası Başkanı Can Yüceoğlu moderatörlüğünde "AB'de Dijitalleşme" paneli gerçekleştirildi. Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Arçelik'in Avrupa Birliği (AB) içerisinde de üretim yaptığını belirterek, "AB pazarındaki dijitalleşmeye baktığımızda tabii ki hayatımızın her alanında Kovid-19'la birlikte bunun hızlandığını görüyoruz. Yaşam artık ileride bambaşka bir yola gidecek ve dijitalleşme özellikle imalat sistemleri, kullanılan ürünler vesaire çok daha hızlı bir şekilde değişecek." dedi.
IBM'in geliri 2020'nin dördüncü çeyreğinde azaldı
ABD'li teknoloji şirketi IBM'in geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği gelir, yıllık bazda yüzde 6,5 azalarak 20,4 milyar dolara düştü.
IBM'in geliri 2020'nin dördüncü çeyreğinde azaldı
ABD'li teknoloji şirketi IBM'in geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği gelir, yıllık bazda yüzde 6,5 azalarak 20,4 milyar dolara düştü.
Veri ihlallerinin şirketlere maliyeti 4 milyon doları buluyor
Yapılan araştırmaya göre, yaşanan veri ihlallerinin şirketlere ortalama maliyeti 3,86 milyon dolar. Covid-19 dönemiyle birlikte uzaktan çalışmaya geçen şirketler için ise bu maliyetin 4 milyon dolardan fazla olduğu aktarılıyor. Kötü amaçlı saldırıların yaşanan veri ihlallerinin çoğunu oluşturduğunu vurgulayan siber güvenlik uzmanları, veri ihlallerinin önüne geçebilmek için şirketlerin dikkat etmesi gereken 7 önemli adımı sıralıyor.
Akıllı cihazlar ev içi istismar aracı olarak kullanılıyor
İngiltere'de koronavirüs kısıtlamalarının ardından ev içi istismar vakalarında büyük bir artış yaşandı. Ve teknoloji de bunda rol sahibi.
İslam Felsefesi nedir? İslam Felsefesi temel kavramları ve temsilcileri hakkında bilgi
İslam felsefesi, Müslüman düşünürler tarafından ''kainat, yaratıcı, var oluş, düşünce, ruh'' gibi konuların ele alındığı felsefeye verilen genel addır. İlk Müslüman filozoflar, 8. yüzyılda ortaya çıkmış ve sadece İslam dünyasını değil Avrupa’yı da etkilemiştir. İslam felsefesinin temsilcileri kimdir, bu felsefenin temel kavramları nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde araştırdık.
Son dakika... Bakan Varank: Türkiye sermaye akışlarından en fazla faydalanan ülkelerden biri
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa "Türkiye, son dönemde, gelişen piyasalara yönelen sermaye akışından en fazla faydalanan ülkelerden biri oldu." dedi.
Europol'den sahte koronavirüs aşısı uyarısı!
Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), kısa bir süre içinde birçok ülkede uygulanmaya başlaması beklenen koronavirüs aşıları ile ilgili olarak, sahtecilik ve dolandırıcılık uyarısında bulundu.
IBM'den koronavirüs ile ilgili siber güvenlik uyarısı
Merkezi ABD’de bulunan dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi International Business Machines (IBM), uluslararası Covid-19 aşı tedarikinde “soğuk zincirin” siber casuslar tarafından hedef alındığını iddia etti.
Yapay zeka, kendisi ile mücadelesini sürdürecek
2021 yılına ait siber tehditler ve en yeni güvenlik trendlerine dair öngörüler açıklandı. 2021 Siber Güvenlik Raporu'nda üst düzey koruma için çok faktörlü kimlik doğrulama ve yapay zeka destekli çözümlerle bilinmeyen tehditlere karşı önlem almanın önemine dikkat çekildi.
Dijital dönüşümün hızına hız kattığı bir dönemdeyiz
IBM’in birçok ülkede düzenlediği Think zirveleri, COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl dijital olarak yapılıyor. Zirvenin Türkiye ayağı Think Digital Türkiye'de pandemi sürecinde hızlanan dijital dönüşüm ele alındı.
IBM’in ücretsiz dijital eğitim platformu Türkçe oldu
IBM’in bu yılın ilk yarısında Türkiye’de kullanıma sunduğu dijital eğitim platformu Open P-TECH, sistemine Türkçe’yi de ekledi.
InsureTech Connect (ITC) Global online gerçekleşiyor
Dünyanın en büyük insurtech zirvesi InsureTech Connect (ITC) Global 19-21 Ekim tarihleri arasında online bir zirve ile gerçekleşiyor.
IBM'in geliri üçüncü çeyrekte azaldı
ABD'li teknoloji şirketi IBM'in bu yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,6 azalarak 17,6 milyar dolara düştü.
IBM'in gelirinde dikkat çeken düşüş
ABD'li teknoloji şirketi IBM'in bu yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,6 azalarak 17,6 milyar dolara düştü.
Koronavirüs nedeniyle dijital dönüşüme geçiş süreci hızlandı
IBM'in dünya genelinde farklı ülkelerden üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirdiği yeni araştırmaya göre, kuruluşların yarısından fazlası, COVID-19 nedeniyle dijital dönüşüme geçiş süreçlerini hızlandırıyor; bu süreçte teknolojinin yeterince gelişmiş olmaması ve çalışanların değişime karşı direnç göstermesi gibi engeller yavaş yavaş ortadan kalkıyor.
VMworld 2020’de neler tanıtıldı? Hangi inovasyonlar öne çıkıyor?
VMware'in her yıl Barselona'da gerçekleştirdiği WMworld etkinliği, bu yıl pandemi nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirildi. Sürprizlerden biri ise VMware'inNVIDIA ile ortaklık kurması oldu. İki şirket arasındaki ortaklık sonucunda artık şirketin veri merkezi yazılımlarında NVIDIA’nın ürettiği yapay zeka çipleri kullanılacak.
“Tarım Bizim Geleceğimiz”
Kıvanç Tatlıtuğ’un seslendirip sunduğu “Tarım Bizim Geleceğimiz” belgeseli 30 Eylül Çarşamba akşamı saat 20.00’de Kanal D…
Beş yıl içinde bilim ve teknoloji dünyasında neler olacak?
IBM; önümüzdeki beş yıl içinde gerçekleşecek, bilim ve teknolojideki yeniliklerin etken olduğu beş önemli değişikliğe ilişkin tahminlerini açıkladı. Bu yılın tahminleri ilk defa sanal ortamda yapılan BM Genel Kurulu ile aynı zamana denk gelen, sürdürülebilir bir gelecek sağlamayı hedefleyen, beş temel araştırma alanına odaklanıyor.
Tenis turnuvasında IBM Watson kullanılacak
IBM ve ABD Tenis Birliği (USTA) açık kaynak hibrit bulut teknolojisini temel alan IBM Watson’ı kullanıyor, sanal tartışma programları ve yorumlarla turnuvaya hayat veriyor.
Veri ihlalleri şirketlerde hangi maliyetlere yol açıyor?
Şirketlerdeki veri ihlallerinde en çok müşteri verileri kayba uğruyor. İhlaller, müşteri başına ortalama 150 dolarlık maliyete neden oluyor. Siber güvenlik kuruluşu ESET, IBM ve Ponemon Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya dikkat çekiyor. Araştırmaya göre, güvenlik ihlaline uğramayan kuruluş yok. Veri ihlallerinin çoğu ise kötü amaçlı saldırılar nedeniyle gerçekleşiyor.
Kim Demiş Kadın Dahi Yok Diye?
İnsanlık tarihinde kadınların yerinin araştırılması, 1970’li yıllarda, diğer kadın araştırma alanları gibi, güçlenen ikinci dalga kadın hareketlerinin bir sonucu olarak ilk defa ABD’de Women’s History adı altında ortaya çıkmıştır. Araştırmaların hemen hemen tamamında, insanlık tarihinde kadınların kültürel kalkınmaya çok fazla etkilerinin olduğu ancak ataerkil koşullar nedeniyle ön plana çıkamamış olmaları sonucuna ulaşılmıştır. Özlem Arslan Kart anlatıyor...
Yapay zeka teknolojisi ile artırılmış yaratıcılık
Kullandığımız bir çok uygulama ve hizmet sayesinde artık hayatımızın merkezine yerleşen yapay zeka, özellikle son yıllardaki artan gelişim hızı ile çağımızın ve geleceğin en önemli teknolojisi konumuna geldi.
ABD yapay zekaya odaklandı, 1 milyar dolar ayırdı
ABD yönetimi, yapay zeka ve kuantum teknolojisi ile ilgili araştırmalar yapmak üzere yeni kurulan 12 enstitüye toplam 1.0 milyar dolar destek verecek.
ABD’den yeni yapay zeka araştırmalarına 1 milyar dolar
ABD yönetimi, yapay zeka ve kuantum teknolojisi ile ilgili araştırmalar yapmak üzere yeni kurulan 12 enstitüye toplam 1.0 milyar dolar destek verecek.
IBM yeni nesil IBM POWER10 işlemcisini ortaya çıkardı
IBM, yeni nesil işlemcisi IBM POWER10’i tanıttı. Kurumsal bilgi işlem ortamlarının ihtiyaçlarını karşılamak için bir platform sunulması amacıyla tasarlanan IBM POWER10, IBM POWER9 işlemcisine kıyasla; 7 nm’lik formda, 3 kata kadar daha fazla işlemci enerji verimliliği, iş yükü kapasitesi ve konteyner yoğunluğuyla kurumsal hibrit bulut bilişim alanında ileriye doğru atılan önemli bir adımı temsil edecek.
Dünya Ekonomik Forumu kurullarında, MESS ve Akkol'a yeni görev
Teknoloji Merkezi ile Dünya Ekonomik Forumunun 4. Endüstri Devrimi Merkezleri Ağı'na katılan MESS’e, Dünya Ekonomik Forumu bünyesindeki 4. sanayi devrimi ve ileri imalat teknolojileri alanlarındaki kurullarında görev verildi.
Apple CEO'su Tim Cook da dolar milyarderleri listesine girdi
Dünyada serveti 1 milyar doları aşan kişiler arasına Apple CEO'su Tim Cook da katıldı. Apple'ın hisselerinin bu yıl yüzde 54 oranında değer kazanmasıyla, 9 yıldır şirketin başında olan 59 yaşındaki Cook'un kişisel serveti de arttı.
Veeam, 2020 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarını paylaştı
Uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, Bulut Veri Yönetimi’ne olan talebi artırırken Veeam de bu nedenle büyüme sağladı. 2020 yılının ikinci çeyreğinde yıllık sürekli gelirinde(ARR) yüzde 20 artış kaydeden şirket, şirket tarihi boyunca en yüksek ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.
Türkiye’de bir veri ihlalinin ortalama maliyeti 12,3 Milyon TL'yi buluyor
IBM Güvenlik İş Birimi, veri ihlallerinin kuruluşlar üzerindeki maliyetini inceleyen yıllık araştırmasını yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’deki her veri ihlalinin ortalama maliyeti, bir yılda yüzde 10,3 oranında artış gösterdi ve 12,3 milyon TL’ye ulaştı.
Adobe, IBM ve Red Hat ortaklık kurdu
Adobe, IBM ve Red Hat; dijital dönüşümün hızlandırılmasına yardımcı olacak, regülatif sektörlere odaklı bir stratejik ortaklık kurduklarını duyurdu. Peki bu ortaklıktan beklenti ne?
Küresel piyasalar karışık seyrediyor
Küresel piyasalar dalgalı bir seyir izlerken, bugün veri gündeminin de zayıf olmasının etkisiyle iç dinamiklerin öne çıkması bekleniyor.
Zoom for Home konsepti tanıtıldı: İşte öne çıkan özellikleri
Dünyanın önde gelen video konferans uygulamalarından biri olan ve özellikle de pandemi süresince kullanıcı sayısını katlayan Zoom, yeni bir çözümünü duyurdu. Zoom for Home ismini taşıyan bu ürün ile uzaktan çalışanların verimliliğini artırmak amaçlanıyor.
Belirsizlik ortamında çeviklik için 'edge' bilişim öne çıkacak
IBM İş Değerleri Enstitüsü'nün 21 ülkede 22 sektörden 1.500 yöneticiyle gerçekleştirdiği yeni çalışmasına göre, yöneticilerin %91’i kuruluşlarının edge bilişim uygulayacağını belirtiyor. IBM Türkiye Strateji Lideri Nicholas Anderson, pandemi döneminde edge teknolojisinin farklı sektör ve iş alanlarında dönüşüme destek olacak yüksek potansiyele sahip olduğunu vurguluyor.
Güneydoğu Avrupa için yeni bir bağlantı üssü kuruluyor
Yunanistan’ın operatör bağımsız lider veri merkezi sağlayıcısı Lamda Hellix ve DE-CIX stratejik bir işbirliği yaptı.
Dünyanın en hızlı süper bilgisayarı koronavirüsle mücadele ediyor
Japon yetkililer, dünyanın en hızlı süper bilgisayarı Fugaku'nun koronavirüs araştırmalarına başladığını açıkladı. Bilgisayar, ofis alanlarında ve kalabalık trenlerde zerreciklerin nasıl yayıldığını anlamaya yönelik bir simülasyon üzerinde çalışıyor.
Fugaku, dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi
Japon üretimi süper bilgisayar "Fugaku", TOP500 listesinde saniyede 415 petaflop hızıyla dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi.
Türk bilim insanı yüz tanıma sistemi geliştirdi, ABD polisi kullanacak
Türk bilim insanı Doç. Dr. Sadi Vural, siyahilerin ve Asyalıların tanınmasında ortaya çıkan sorunlar sebebiyle IBM, Amazon ve Microsoft'un da aralarında bulunduğu bazı teknoloji şirketlerin yüz tanıma teknolojileriyle ilgili satış durdurma kararı aldığını belirterek, "Bazı şirketler bu alanındaki faaliyetlerini sınırlasa da yüz tanıma sistemlerimizi ABD'deki polis departmanlarına satmaya devam edeceğiz." dedi.
Otomotiv sektörünü dijital dönüşüm kurtaracak
Pandemi sebebiyle üretimden satışa, 2. el piyasasından satış sonrasındaki hizmet alanlarına büyük bir durgunluk yaşayan otomotiv sektörünün kurtuluş reçetesinde öne çıkan 3 başlık: Dijital dönüşüm, İnovasyon ve Yeni Teknolojiler...
Blokzinciri teknolojisi finansal hizmetlere damga vuracak
Gelişmekte olan ülkelerin blokzinciri tabanlı finansal teknolojilere ilgisinin artmasıyla birlikte banka hesabı bulunmayan 1 milyar insanın finansal hizmetlere erişimi artabilir.
ABD polisi, Amazon'un yüz tanıma teknolojisini kullanamayacak
Dünyanın en büyük internet alışveriş sitesi Amazon’'un teknoloji birimi Amazon İnternet Servisleri (AWS), geliştirdiği yüz tanıma hizmetinin emniyet birimleri tarafından kullanılmasını bir yıl ertelediğini açıkladı.