Çanakkale Çocuk Bilim Merkezi'ne kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Çocuk Bilim Merkezine kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 09:40

Çanakkale Belediyesi ile Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı ortaklığında Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikasının bulunduğu alana yapılacak olan Dr. İbrahim Bodur Çanakkale Çocuk Bilim Merkezi için imzalar atıldı.

Haberin Devamı

Dr. İbrahim Bodur Çanakkale Çocuk Bilim Merkezi için 19 Aralık 2017 Salı günü Parion Otel’de düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Kale Grubu Başkanı ve Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, KSV yetkilileri ile davetliler katıldı. Dünyanın önde gelen Çocuk Bilim Merkezleri incelenerek tasarlanan projenin töreni, proje ekibinden Mimar Boğaçhan Dündaralp’in Çocuk Bilim Merkezi projesi hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından, bilim merkezinin görsellerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Proje hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuşmasında şunları söyledi: "Toplumları refaha, gelişmişliğe ulaştıracak temel iki faktör vardır; İlki gençlerimiz, çocuklarımız. İkincisi evrensel bilim ışığında eğitimdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimin ışığında, sorgulayarak, üreterek yetişmesi toplumumuzun en değerli yatırımı, aydınlık günlerin de anahtarıdır. Çocukların ve gençlerin gelişimine yatırım yapmak, onları geleceğin dünyasına hazırlamak, sorumluluklarının farkında, aktif, üretken, bilime, sanata meraklı bireyler olarak toplumsal katılımlarını arttırmak benim için her zaman en önemli konulardan biri olmuştur. Planlanan Çocuk Bilim Merkezi sadece ülkemiz için değil, dünyada işaret edilen çocuk bilim merkezlerinden biri olacaktır.

Haberin Devamı

Sadece Çanakkale için değil, ülkemiz adına da önemli bir prestij kaynağı olacak Çocuk Bilim Merkezi için; Her zaman olduğu gibi kentimize ve insanımıza en iyisini kazandırmak adına önemli çalışmalar yürüten, yaptığı her işte olduğu gibi bu projeye de yürekten inanan, sevgili babasının açtığı yoldan cesaretle yürüyen, Sayın Zeynep Bodur Okyay hanımefendi başta olmak üzere, Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın tüm çalışanlarına, Belediye Meclis Üyelerimize, özellikle bu proje için yoğun çaba sarf eden, Vakıf ile aramızda köprü görevi üstlenen Belediye Meclis Üyemiz Saffet Kocabaş’a ve Çanakkale Belediye çalışanlarına da çok teşekkür ederim”.

Haberin Devamı

Başkan Gökhan’ın ardından söz alan Kale Grubu Başkanı ve KSV Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu’nun her zaman insan odaklı projeler ürettiğini ve bunun kendileri için en önemli husus olduğundan bahsederek; “Bugün Çanakkale’miz için, İbrahim Bodur’un çok sevdiği çocukların geleceği için bir aradayız. İlk adımını attığımız Çocuk Bilim Merkezi ile merak eden, keşfeden ve teknoloji üreten yeni İbrahim Bodurların yetişmesine fırsat yaratacağız. Sadece Çanakkale’ye değil, ülkenin geleceğine yatırım yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Dr. İbrahim Bodur Çanakkale Çocuk Merkezi projesi için Başkan Gökhan ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay arasında imzalar atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!