ARM işlemciden güç alan yeni Mac Mini tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

ARM işlemciden güç alan yeni Mac Mini tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2020 07:23

Apple, WWDC 2020 kapsamında pek çok çözümünü tanıttı. İçlerinden dikkat çeken duyurulardan biri de ARM işlemcili ilk Mac modeli oldu. ARM işlemciden güç alan Mac Mini, yıl sonuna doğru satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Apple A12Z yonga seti üzerinde şekillenen Mac Mini modelinde 512 GB SSD yer alırken, 16 GB RAM kullanılmış. Diğer bir deyişle ARM işlemcili ilk Mac ürünü olarak da dikkat çeken cihaz, macOS Big Sur beta sürümü ile birlikte Xcode yüklü olarak geliyor.

Apple'ın yazılım geliştirici ekosisteminde bulunanların hemen denemeye başlayabileceği yeni konseptin son halinin piyasaya sürülürken eksiksiz olması ise Apple'ın önceliğinde. ARM işlemcili Mac Mini ile bir başlangıç yapan Apple, iki yıl içerisinde Intel işlemcileri terk ederek tamamen ARM işlemcilere geöiş yapacak.

Önceki nesil Mac modellerine göre yüzde 50-100 arasında performans artışı sağlayamn ARM işlemcilerin kullanım alanı bu nedenle çok daha geniş olacak. Diğer yandan iPhone ve iPad uygulamaları ilk günden itibaren ARM tabanlı Mac işlemcilerde akıcı bir şekilde çalışabilecek.

Haberin Devamı

Mac Mini geliştirici sürümü 500 dolar fiyat etiketiyle gelecek hafta piyasaya çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!