Apple'dan 600 milyon kullanıcıya iPad Pro daveti

Güncelleme Tarihi:

Appledan 600 milyon kullanıcıya iPad Pro daveti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 07:11

Apple, geçen akşamki etkinliğinde emektar Windows kullanıcılarına küçük bir mesaj verdi.

Haberin Devamı

Yeni iPad Pro’yu, dört inç’lik iPhone SE’yi ve fazlasını tanıtan Apple çok yoğun bir günü geride bıraktı; ancak firma Windows kullanıcılarına dokundurmadan da durmadı.

Üst düzey Apple yöneticilerinden Phil Schiller, iPad Pro’yu tanımlarken yeni tabletin PC’nin yerine geçecek nihai cihaz olduğunu söyledi. Schiller’a göre bunu özellikle 5 yıldan eski PC’leri kullanan 600 Windows kullanıcısının dikkate alması gerekiyordu.

Schiller’ın tespitinin isabetli olduğu söylenebilir; çünkü bazı araştırmalar eski Windows PC’lerini kullananların beşte birinin Windows 10’lu bir makineye geçmek istemediğini ortaya çıkarmıştı. Bununla birlikte Windows 10’un düşük sistem gereksinimleri, işletim sisteminin nispeten eski bilgisayarlarda çalışmasına olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Microsoft yöneticilerinden Panos Panay’ın Surface Pro tabletlerini tanıtırken Schiller’a benzer bir ifade kullandığını da hatırlıyoruz. Bununla birlikte iOS’un tam donanımlı bir masaüstü işletim sistemi olmadığını düşünürsek, iPad Pro’nun PC’nin yerine ne kadar geçebileceği merak konusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: APPLE ÜRÜNLERİNİN 36 YILLIK GEÇMİŞİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!