5G için yerli ve milli vurgusu

Güncelleme Tarihi:

5G için yerli ve milli vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 13:14

Türkiye’nin teknoloji alanındaki yükselişini hızlandıracak fiber altyapı ve 5G gündemleriyle ilgili Turkcell’in yaklaşımını dile getiren şirketin Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “5G’nin Türkiye’ye en faydalı olacak şekilde çok boyutlu ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu süreçte yerli teknolojilerin ve çözümlerin geliştirilmesi, Türkiye ekonomisine ve dijitalleşme yolculuğumuza da ciddi katkılar sunacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Gediz Sezgin, dünyada ve Türkiye’de iletişim teknolojilerinin geleceğine yönelik gündemi değerlendirdi. Sezgin, Türkiye’de yeni nesil iletişim alanında yerli teknolojilerin gelişiminin ve kullanılmasının önemine dikkat çekti. Yeni nesil teknolojilerle dijitalleşmeye geçişte önceliğin fiber altyapı olması gerektiğini belirten Sezgin, fiberde ortak altyapının stratejik bir adım olarak bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Sezgin, “Ülkemizde yeni teknolojilerin atardamarı niteliğindeki fiber altyapı yeterli düzeyde değil. Fiber altyapının hızlandırılması için ortak altyapı fikrini destekliyoruz ve elimizi taşın altına koymaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımız farklı vesilelerle yerli 5G teknoloji altyapısı kurulmadan ve yüksek yerlilik oranına ulaşmadan 5G’ye geçilemeyeceğini açıkça ifade etmişti. Dolayısıyla ortak fiber altyapı tamamlanmadan 5G’ye geçişin yerli teknoloji gelişimini de sekteye uğratacağını ve ekonomik yükü artıracağını düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!