1907 Fenerbahçe de artık esporda!

Güncelleme Tarihi:

1907 Fenerbahçe de artık esporda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 14:49

Tüm dünyayı günden güne daha fazla etkisi altına alan espor, dünya devi futbol kulüplerinin de katılımıyla büyümeye devam ediyor. 2015’te espor dünyasına dâhil olan Beşiktaş ve 2016’da Avrupa Ligi EU LCS'te mücadeleye başlayan Schalke 04’ün ardından, Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden Fenerbahçe de espor takımını “1907 Fenerbahçe” adıyla duyurdu. Yeşil sahalardan Adalet Meydanlarına uzanan rekabette, artık sarı lacivertli bayrak da dalgalanacak.

Haberin Devamı

Dünyanın en hızlı gelişen spor dallarından biri olan espor, popüler spor kulüplerinin eko-sisteme dahil olmasıyla büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yaz Avrupa Ligi’nde yerini alan Alman spor kulübü Schalke 04’ün ardından, Türkiye’nin en önemli spor camialarından biri olan Fenerbahçe de Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde mücadele edecek League of Legends takımını bugün “1907 Fenerbahçe” olarak duyurdu.

Türkiye’nin en önemli taraftar potansiyeline sahip spor camialarından biri olan Fenerbahçe’nin League of Legends Türkiye profesyonel liginde mücadele edecek olması, yeni sezonda heyecanı artıracak bir etken olarak öne çıkıyor. Yalnızca yeşil sahalardan değil, basketbol dünyasından da espor eko-sistemine doğru önemli bir yönelim söz konusu. Bu isimlerin arasında üç kere NBA şampiyonluğu yaşayan Rick Fox ve NBA’in bir diğer ismi efsanevi Shaquille O'Neal de yer alıyor. Rick Fox’un sahibi olduğu Echo Fox ve Shaquille O’Neal’ın yatırım yaptığı NRG Esports takımları, hali hazırda Kuzey Amerika Ligi NA LCS'te mücadele ediyor. Kısa süre önce yine popüler NBA takımlarından Philadelphia 76ers da satın aldığı takımla, bu eko-sisteme dâhil olan büyük kulüpler arasına katıldı. Philadelphia 76ers, NA LCS’te mücadele eden Apex'i ve esporun en köklü markalarından Dignitas’ı satın alarak bu kategoride önemli bir atılıma imza attı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin popüler spor kulüpleri arasında bu kategoride ilk adımı atan Beşiktaş’ın ardından 1907 Fenerbahçe’nin de espor takımını duyurmasının, Türkiye Şampiyonluk Ligi'ne farklı bir soluk getireceğini söyleyen Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu, “Türkiye’de esporun en büyük destekçisi olarak, bu eko-sistemin büyük kitleler eşliğinde gelişmesinden ve ülkemizin güzide kulüplerinin League of Legends dünyasına resmi olarak dâhil olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de daha profesyonel esporcuların yetişmesi, esporun daha geniş kitlelere ulaşması ve uluslararası arenada daha büyük başarılara ulaşabilmemiz için, bu tür girişimleri çok önemli buluyorum. Riot Games adına kendilerine League of Legends Şampiyonluk Ligi’ne hoş geldiniz diyorum” dedi.

Haberin Devamı

Riot Games Türkiye espor Direktörü Bora Koçyiğit ise yaptığı değerlendirmede; “Bu denli büyük bir taraftar kitlesini arkasına almış, Türk spor tarihinin en özel markalarından 1907 Fenerbahçe’nin espor dünyasında yer alması son derece sevindirici. Bu ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da konuşulacak büyüklükte bir gelişme. Dünyada da örneklerini gördüğümüz gelişim, esporun ilerleyen dönemlerde çok daha iyi yerlere gelmesini sağlayacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!