GeriSeyahat Ürkütücü park 24 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ürkütücü park 24 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı!

Ürkütücü park 24 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı!

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yer alan ‘Mimaland Tarih Öncesi Hayvanlar Parkı’ 24 yıl sonra ilk kez görüntülendi. Eski halini bilenler hayretler içinde kaldı. İşte o görüntüler ve parkın hikayesi…

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Mimaland Tarih Öncesi Hayvanlar Parkı, göz kamaştırıcı bir yağmur ormanı ortamında tarih öncesi hayvan taklitleriyle her yıl binlerce ziyaretçinin akınına uğruyordu. 1971 yılında açılan park 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. Zamanında 24 motel ve büyük bir yüzme havuzuna sahip bu dev park, görenleri şaşırtmaya yetiyor.

Ürkütücü park 24 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı

Zamanın en popüler merakı

Popüler ismi Mimaland olarak bilinen bu park Malezya’nın ilk tema parkıydı ve ürkütücü görüntüsü sebebiyle insanların ilgi odağıydı. 1975 yılında kapılarını açan bu park, gerçekçi dinozor figürleri ve eğlenceli su kaydıraklarıyla çok eğlenceli gözüküyordu. Fakat bir dizi teknik ve güvenlik sorunu eğlenceyi 1990'ların başında durdurdu ve 1994'de tema parkı kapısını kapattı.

Ürkütücü park 24 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı


Mimaland altın çağında birçok filme ve TV şovuna merkez oldu. Günümüzde neredeyse unutulmaya yüz tutmuş park yalnızca küçük gruplar tarafından ziyaret ediliyor. Parkın yıkık kapısında güvenlik görevlisine ait bir mesaj var. Güvenlik görevlisi Hamkah Kokoh, birçok maceraperest insanın hayali parkı düzenli olarak ziyaret ettiğini söyledi.



Yaklaşık beş yıl boyunca mülkiyeti denetleyen Hamkah, "İnsanlar hala yürüyüş yapmak, iz sürmek, avlamak ve balık avlamak için gelmekteler" dedi.

Ürkütücü park 24 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı

Mimaland’daki, birkaç çökmüş salon ve villa hariç olmak üzere orijinal yapıların çoğu yok olmuş. Dinozorlara gelince, onlar hâlâ oradalar fakat bakımsızlıktan dolayı çok kötü görünüyor.  Uzayan ağaç ve otlar, hayvanların üzerini yosunla kaplamış ve olduklarından daha korkunç  görünmelerini sağlamış.

Ürkütücü park 24 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı

1994 yılında Singapur’lu bir çocuğun parktaki oyuncaklardan birini kullanırken ölmesi sonucunda park kapatılmış ve uzun süreli bir sessizliğe bürünmüş.

 

 

False