Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde hayvanlar için ses et! (4 Ekim)

Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Türkiye'de ve dünyada her gün milyonlarca hayvan zulüm görüyor, itilip kakılıyor, aç bırakılıyor ya da önce sahiplenilip sonra sokağa terk ediliyor. Hayvanlar için Ses Et Sosyal Farkındalık Projesi tam da bu sorunlara parmak basmak için bugün sesini duyuruyor.

Haberin Devamı

Üç hayvanseverin hayata geçirdiği proje, hayvanların dilini insanların anlayacağı dile sanat yoluyla uyarlayarak yıllar yılı hayvan haklarına dair atılan sloganlara alternatif bir ses ekleme amacıyla hayata geçti. 

Söz ve müziğini Merve Ademoğlu'nun yazmış olduğu düzenlemesi Ahmet Baykara'ya ait olan 'Beni senden farklı görme' adlı şarkı, insan merkeziyetçi yapıya karşı ortak yaşamı paylaştığımız hayvanlar dostlarımızı odağına alan bir ses olacak. Projenin direktörü Besnik Ademoğlu ise bir opera sanatçısı. Projeden elde edilecek gelir ise sokaklarda yaşayan hayvanlara mama temin etmek için harcanacak. 

Haberin Devamı

Ülkemizde her gün yüzlerce hayvan insanlar tarafından zulüm görmekte. Sahipli hayvanların kimi sahipleri tarafından sokaklara, sokak hayvanları da kimi zaman ''yasal olarak'' yerleşim yerlerinden uzak sözde doğal yaşam alanlarına yani ölüme terk edilmekte ya da yapılaşmalar arasında insanların merhametine endeksli bir yaşam sürmektedirler. Uygulanan şiddet ve istismarlara karşı 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hiçbir caydırıcı yaptırım içermiyor, hayvanlar hukuksal statüde ''mal'' olarak görülmeye devam ediyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları