GeriSeyahat Ateşböceklerinin muazzam görüntüsü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ateşböceklerinin muazzam görüntüsü

Ateşböceklerinin muazzam görüntüsü

Doğanın bin bir güzelliğini etrafınıza baktığınızda görebilirsiniz. Ama ateşböceklerinin doğayla dansına her yerde şahit olamazsınız. Hele ki denizde yaşayanlarına. İşte Japonya'yı çevreleyen sularda yaşayan ateş böceklerinin muazzam görüntüsü...

Japonya sularında yaşayan bu ateşböcekleri 'umi-hotaru’ olarak biliniyor. Her ne kadar 3 milimetre büyüklüğünde olsalar da bir araya geldiklerinde muazzam bir bir görüntü oluşturuyorlar. Fiziksel uyarılara tepki olarak mavi bir ışık yayan ateşböcekleri, gözalıcı görünüyor.

Ateşböceklerinin muazzam görüntüsü

‘The Weeping Stones’ adı verilen fotoğraf sergisi için çekilen bu görüntüler sosyal medyada hayranlıklar dile getirilerek yayımlandı. Bu serginin oluşmasını sağlayan Kanadalı fotoğrafçı Trevor Williams ve İngiliz videografiker Jonathan Galione, gördükleri ilgiden memnun.

Ateşböceklerinin muazzam görüntüsü

Tdub Photo adlı şirketinde çalışan ikili Japonya’nın Okayama şehrinde yaşamını sürdürüyor. Okayama, denizde yaşayan ve 'umi-hotaru' olarak bilinen ateşböceklerinin en çok buluduğu yerlerden biri.

Her ne kadar etrafta bu kadar fazla bulunsa da fotoğrafını çekmenin çok zor olduğunu Williams ve Galione dile getiriyor.

 

"Bu türler genellikle kumsalda sığ sularda yaşıyorlar. Bu yüzden sıklıkla onları karaya vurmuş bir şekilde görebilirsiniz. Fakat bizim fotoğraflarda kullandığımız miktarda elde etmek için, arayıp bulmanız gerekiyor." diye ekliyorlar.

Ateşböceklerinin muazzam görüntüsü

Aynı zamanda ikili bu muzzam doğa olayını çekmek için özel dersler veriyor.

Kaynak: Up Lifers

False