GeriSeyahat 36 saatte Trinidad
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Trinidad

36 saatte Trinidad

Venezuela’nın 13 kilometre açığındaki Trinidad, yüzölçümü Kırıkkale ilimize eş büyüklükteki bir ada. Diğer Karayip adaları tüm gelirlerini turizmden karşılarken o petrol zengini. El değmemiş kumsalları, şelaleleri, Afrika kökenli Creole kültürü, canlı gece hayatıyla turizmde de komşuları kadar iddialı.

Cuma

15.00 TROPİK ŞEHİR

Karayip Adaları’nın başkentleri genellikle sıradandır. Fakat Port of Spain yürüyerek keşfi hak edecek kadar güzel bir şehir. Independence Meydanı’nda reggae ve soca CD’leri satan plakçıları göreceksiniz. Muhteşem Yedili adlı Victoria stili yapılar merkezdeki Queen’s Park’ta. Lüks semtlerden Woodbrook’un çağdaş sanat merkezi Alice Yard restore edilmiş tarihi bir binada. Sergilerin yanı sıra mağazasındaki avangard karnaval kostümleri, Karayip giysileriyle de ilgi çekiyor (aliceyard.blogspot.com). Adalı tasarımcı Meiling’in butiği Satchel’s House da galerinin yakınlarında (meilinginc.com).

20.00 CADDEDE KEYİF
Woodbrook semtinde gece hayatının merkezi barlarıyla meşhur Ariapita Caddesi. Stumblin’de isme nazire olsun diye Johnny Walker ve 1919 Agostura romu bol bol içiliyor (stumblintt.com). Daha havalı bir yer için yakınlardaki More Sushi’ye uğrayabilirsiniz. Tütsülenmiş somona sarılmış yengeç etinden oluşan müthiş lezzetleri de burada tadabilirsiniz. (O’Connor Cad: No: 23)

23.00 TRIPSTER MERKEZİ

Geçen yıl Woodbrook’da açılan “Drink!” bir şarap barı (Rosalino Sok. No: 63) aynı stil dar kot pantolonlu, aksanlı İngilizce konuşan Trinindadlı gençlerin mekanı. Şarap mönüsü çok kapsamlı. Çalan müzik de eklektik kalabalığa uygun şekilde house, rock ve salsa.

Cumartesi

10.00 TURİST OLUN

Port of Spain’e 45 dakika uzaklıktaki Maracas Plajı, Trinidad’da ticari plaja en yakın yer. Suyu boşverin, onun yerine yiyecek standlarına gidip ekmek arası kızarmış köpekbalığı yiyin. Daha sonra Blanchisseuse’un 20 kilometri kuzeyindeki sakin ve sessiz plajları keşfedin. Hâlâ dışarıda gezinmek istiyorsanız Marianne Nehri kıyısında yeşil bambu ormanlarında 30 dakikalık yürüyüş yapın. Avovat Şelaleri’nde dinlenin.

18.00 TRINI TARZI BREZİLYA

Yeni açılan romantik ortamlı Ipanema (Victoria Cad. No: 12) klasik bir Trini yapısında ama yiyecekleri başka kıtadan; churro tarzında et, domuz, tavuk, kuzu ve sosis servis ediliyor (200 TL). Ayrıca deniz mahsülleri ve vejeteryan seçenekler de var.

20.00 ÇELİK VE CAM

20’nci yüzyılda icat edilen nadir enstrümanlardan çelik davul Trinidad’da bulundu. Milli Sahne Sanatları Akademisi’nde (Frederick Sokağı ve Queen’s Park East’in kesişme noktasında) bir konsere gidin. 2009’da açılan sahne sanatları salonu 1219 kişilik. Çelik davul kursları ve çok dolu bir performans takvimi var.

23.00 V.V.I.P

Trinidadlılar VIP bölmelerini seviyor. Bunu, Port of Spain’deki 51 Degrees’e (51degrees.biz) girmek için sıra bekleyenlerin pazarlığından anlayabilirsiniz. Karayipli şarkıcıların konserleri ve soca müziğiyle sabaha kadar dans ediliyor. Noelden şubata kadar devam eden karnaval sezonunda bu mekan dolup taşıyor.

Pazar

07.00 DOUBLES ZİYAFETİ

Bu kadar erken kalkmaya ne sebep olabilir? Tek kelime: Doubles. Köri ve baharatlı soslu Hint usülü kızarmış “bara” adanın her yerinde bulunabiliyor ama “doubles”ını ciddiye alanlar Trinidad’ın merkezindeki Curepe’ye gidiyor. Meraklılar, El Scorro’daki Doubles Fabrikası’nı bilir. Adadakilere malzemeleri o satıyor.

09.00 KÜÇÜK HİNDİSTAN

Trinidad’ın merkezindeyseniz hangi ülkede olduğunuzu sorgulayabilirsiniz çünkü bu bölge, geçmişte Doğu Hindistanlıların yaşadığı yer. Port of Spain’in 17 kilometre güneyindeki Chagaunas’da baharat ve ipek çiçeği alışveri yapın. Ardından Nobel ödüllü V.S. Naipul’un 1961’de, ölümsüz eseri “Bay Biswas’ın Evi” kitabında meşhur ettiği yamuk şekilli Lion House’u gören. Hindu tanrısı Hanuman’ın heykelinin yanında poz verin. Yakınlardaki, Waterloo’daki tapınakta meditasyon yapın. Savaş sonrasında restore edilen bu Hindu tapınağı kazançlı şeker kamışı tarlalarına engel olmamak için su üzerine kurulmuş.

14.00 MÜZİK VE BÜFE

Eğer adadan göbeğiniz çatlayacakmış gibi ayrılmıyorsanız Trinidad’ın görmemişsiniz demektir. Port of Spain’in dış mahallelerinden St. Anns’de yeni açılan Chaud Creole’de (chaudcreole.com) bir pazar brunch büfesi (80 TL) bu trajediyi engelleyebilir. Burada tüm yerel lezzetleri bulabileceğiniz gibi ara sıra klasik gitarla konser veriliyor.

NASIL GİDİLİR?

* Ocak ayında İstanbul’dan iki aktarmalı uçuşlar American Airlines’ta 2 bin, United Airlines’ta 1750 TL.

NEREDE KALINIR

* Hyatt Regency Trinidad adanın en büyük oteli. 418 oda ve 10 süiti var. Gecesi 260 TL. (trinidad.hyatt.com) * The Carlton Savannah 2009’da açıldı. 155 odalı minimalist otel sessiz Cascade bölgesinde. Gecesi 285 TL. (thecarltonsavannah.com) * Coblentz Inn, Port of Spain’in Cascade bölümünde bir butik otel. 17 odasından 10’u yerel temalara sahip. Gecesi 225 TL. (Coblentz Cad. No: 44)

False