Şahika Ercümen’in tatil sırları

Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen (29), sık sık seyahate çıkıyor. Hem antrenman hem de rekor denemeleri için gittiği yerlerin olmazsa olmazı derin sular. Aynı zamanda bir diyetisyen olan Ercümen, yemeklerin sağlıklı ve olmasına da dikkat ediyor. İşte bir rekortmende iz bırakan mekanlar.

Haberin Devamı

OTELLER

Rixos
Mısır / Şarm El-Şeyh

Şarm El-Şeyh ve Dahab, her yıl düzenli antrenman yaptığım yerler. Mısır’da yemek ve konfor her zaman problem. Fakat iki yıl önce açılan Rixos Sharm El Sheikh mucizeler yaratıyor. Türkiye’den giden özel şeflerin lezzetli mönüleri, otelin hemen önünde sizi karşılayan derin mavi ve rengarenk mercanları, tropik balıklarıyla Kızıldeniz deneyiminiz bambaşka bir boyuta geçiyor. Otel 695 odalı. (Haziran fiyatları kişi başı her şey dahil 469 TL’den başlıyor. www.rixos.com)

Club Antiphellos Hotel & Villas
Antalya

Kaş benim için çok anlamlı. Bu yaz yeni bir dünya rekoru denemesi yapacağız. Yıllardır Çukurbağ Yarımadası’nda Club Antiphellos’a gidiyoruz. Otelin işletmecisi Cengiz Çelik her zaman çok ilgili. Bir çok dalış antrenmanımı da mavi bayraklı koyunda yaptığım otelle birçok doğa sporu aktivitesine de katılmanızı tavsiye ederim. (Haziran boyunca oda kahvaltı fiyatı 96 TL. www.clubantiphelloshotel.com)

Haberin Devamı

Bozburun Yat Kulübü
Muğla

Burada her şey sevgi ve güzel enerji üzerine kurulu. Deniz tutkunlarının vazgeçilmez uğrak noktası. Sadece mavisi, yeşili, enfes yemekleri ile değil, aynı zamanda personeliyle de büyülü bir atmosfer. Kulübü Zeynep ve Edhem Dirvana işletiyor. Zeynep tüm misafirlerle tek tek ilgilenir. Bitmek bilmeyen enerjisi ve sevgisiyle kendinizi annenizin yanında hissedersiniz. Onun elinin değdiği her yer sadece mükemmel olabilir. Edhem ise tanıyabileceğiniz en özel insanlardan. Birlikte dalış antrenmanları da yaptığımız Edhem ile Türkiye’nin en hızlı katamaranına binmek, Zeynep Anne’nin özel yemeklerinin tadına bakmak ve onunla sohbet etmek, gün batımında denize karşı yoga yapmak ve ruhunuzla, hücrelerinizle huzuru koklayabilmek Bozburun’da yapmayı en çok sevdiğim şeyler. (15 Haziran’a kadar stardart odanın kahvaltı dahil fiyatı 350 TL. www.bozburunyatkulubu.com)

RESTORANLAR

Backyard
İstanbul / Etiler
İstanbul’da antrenmanlarımı Mac Bebeköy’de yapıyorum. Spor sonrası kurt gibi acıkmış oluyorum. Lezzetli ve sağlıklı mönüsüyle spor salonunun hemen yanındaki Backyard Restaurant yoğun antrenman sonrası besin ihtiyaçlarımı karşılamak için harika bir alternatif.

Haberin Devamı

Moshonis Ayvalık Balıkçısı
İstanbul / Feneryolu
Ayvalık’ı özledikçe gittiğim, mezeleri ile mest olduğum, İsmail Şef’in harikalar yarattığı balıkçı.

La Boom
İstanbul / Emirgan
Günün her saati ayrı güzel olan La Boom, İstanbul’da en favori mekanlarımdan. Özel davetlerden sergi açılışlarına kadar birçok farklılığa imza atıyor. İddialı mönüsünü mutlaka denemelisiniz. Toplantılarımı bile burada yapmaya çalışıyorum.

KAFE / BAR

Cafe Gitane
ABD / New York
Nedense burada zaman duruyor. Favorim olan avokadolu tost ve mevsimi ise taze karpuz suyu veya salatalık suyu söyledikten sonra güne harika bir mola verme vakti. Türkiye’de tek başıma bir kafeye gidip oturacak fırsatım ve vaktim olmuyor. Fakat uzak coğrafyalarda, özellikle sevdiğim şeyleri hatırlamama yardımcı olan kısa dinlenmeler harika geliyor. Bu kafede dinginliği buluyorum ve sadece içimdeki sesleri dinliyorum.

Haberin Devamı

Kudeta Bar
Endonezya / Bali
Gün batımını dünyada en iyi izleyebileceğiniz yerlerden. Ben sevgili arkadaşım, milli dalga sörfçümüz Cihan Akça ile denizde sörf tahtasında gün batımını seyredip, sonrasında Kudeta’da eğlenceye devam etmiştim. Taze hindistan cevizi suyu benim her zaman favorim.

Yazarın Tüm Yazıları