Sağlık için ekşi maya

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için ekşi maya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 15:55

Endüstriyel beyaz ekmeğin içerdiği gluten ile insan sağlığını tehdit edebileceğini belirten USD Başkanı Dr. Fulya Sağlık, “Beyaz ekmekte en büyük tehlike, işlenmeden kullanılan buğday ve yanlış mayalama” dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası Sağlık Derneği’nin (USD) Kurucusu ve Başkanı Dr. Fulya Sağlık, yanlış mayalanmış ekmeklerin sağlık açısında büyük bir tehdit oluşturduğunu savundu. Doğru işlenmemiş buğdayın birçok hastalığa ve kansere neden olabileceğini belirten Sağlık, zinde ve sağlılı bir yaşam için ekşi mayalı ekmek tüketilmesi gerektiğini kaydetti. Sağlık, ekmek tüketimi konusunda şu tavsiyelerde bulundu:
“Sofralarımızdan besin değeri oldukça yüksek olan ekmeği çıkarmak yerine çok daha kaliteli buğday kullanılarak üretilen ekşi mayalı ekmeği tüketmemiz gerekiyor. İyi işlenmiş buğdaydan yapılan ekmek, gluten alerjisinin önüne geçerek, sindirim sistemi ve boşaltıma yardımcı oluyor. Lezzet olarak da beyaz ekmeğin önünde.

Sağlık için ekşi maya
DENGELİ TÜKETİN

Haberin Devamı

Alerjik potansiyeli yüksek olan besinlerden biri olan glutenin doğru mayalanması insan sağlığı için oldukça önemli. Günümüzde maaliyetleri düşürerek, üretim sayısını arttırmak isteyen bir kesim, sofraların vazgeçilmezi olan ekmeklerin yapısıyla oynamaya başladı. İnsan sağlığını tehdit eden bu durum karşısında, güvendiğiniz fırınları tercih edin. Fazla tüketilmesi sonucunda içinde barındırdığı yüksek karbonhidrat değeri nedeniyle aşırı kilo yapabilecek ekmekleri dengeli tüketmemiz de oldukça önemli. Kaliteli ekşi maya ekmeğini bu nedenle kararında yemek gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!