Kasım Romantikleri İçin Özel Liste

'Kasımda aşk başkadır' klişesiyle bu yazıyı açmazsam olmaz. Kasımın bu özelliği dolayısıyla yeni çalışmalarda aşkını arayanlardan da bahsettim. İşte aşkını arayan o çalışma Cem Yenel’in Pusula şarkısı. Bu şarkı listeleri salladı. İlyas Yalçıntaş Masal ile kasımda aşk başkadır romantiklerinin aradığını veriyor. Anıl Durmuş’un Senden Yolum Geçmez albümünü ise severek dinledim. Özellikle Kafayı Yaktım bana iyi geldi.

Haberin Devamı

Cem Yenel Pusula İle Aşkını Arıyor

Cem Yenel’in Pusula isimli şarkısı Warner Music Türkiye etiketiyle 21 Ekim tarihinde yayınlandı. Pusula, ilk üç günde trendlerde 10. sırada yer aldı.

Kasım Romantikleri İçin Özel Liste

Söz ve müziği Cem Yenel'in kendisine ait olan şarkının prodüktör koltuğunda ise Kaan Pars oturuyor. Aşık bir adamın, bulunması mümkün olmamasına rağmen aşkını tüm gece arayışını izlediğimiz klip Londra sokaklarında çekildi. Klipte sanatçıya fenomen Buket Sena eşlik etti.

Kasım Romantikleri İçin Özel Liste

Haberin Devamı

Cem Yenel Pusula şarkısıyla ilgili duygularını ise şu sözlerle ifade ediyor: ''Pusula uçaktayken yazdığım bir şarkı. Arkadaşlarımla tatile giderken ve hatta aramızda şakalaşırken 10 saniyeliğine başka bir alana girdim, melodi ve sözler kucağıma geldi. Bir saniye beni bırakın, bir şey kaydedeceğim dedim. Onlar da buna çok alışkın oldukları için beni kendi halime bıraktılar. Uçağın tekerlekleri yere değdiği an şarkı bitmişti. Genel anlamda şarkı hayalinde yıldızlarla beraber konumlamak istediğin birinin aslında orada olmamasıyla ilgili. Ama varmış gibi yürümeye devam etmek tabii.''

Kasım Romantikleri İçin Özel Liste

İlyas Yalçıntaş Masal’da Romantizm Rüzgarları Estiriyor

İlyas Yalçıntaş yeni çalışması Masal’ı dinleyicisiyle paylaştı. Müzikseverler onun sesinden romantik parçalar dinlemeyi seviyor. Yeni şarkı da bu beklentiyi fazlasıyla karşılıyor. Sözü ve müziği kendisine ait olan Masal isimli çalışmasının aranjesi Aytaç Kart ile günümüz soundlarında düzenlendi. Romantik şarkılarıyla dinleyicisinin kalbinde özel bir yere sahip olan Yalçıntaş’ın yeni şarkısı da onun özel yorumuyla yine çok sevilecek bir çalışma.

Kasım Romantikleri İçin Özel Liste

Haberin Devamı

Senden Yolum Geçmez Tam da İhtiyacımız Olanı Veriyor

Anıl Durmuş’un Kafayı Yaktım tam da ihtiyacım olan şarkıymış dediğim o şarkılardan. Arabesk tınılı pop soundu dinleyiciyi avucunun içine alıyor adeta. Şarkıların enerjisi müzikseverleri hemen yakalıyor. Albümün haberci teklileri Kafayı Yaktım, Giden Herkesin Yerine ve Alavere Dalavere’yi geçtiğimiz aylarda dinleyiciyle buluşturarak büyük beğeni toplayan Anıl Durmuş’un ilk albümü dokuz parçadan oluşuyor. Senden Yolum Geçmez’in prodüktörlük görevini ise Mert Demir üstleniyor. Albümle aynı adı taşıyan çıkış parçası Senden Yolum Geçmez’e, Burak Günaydın yönetmenliğinde çekilen bir video klip eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Kasım Romantikleri İçin Özel Liste

Serkan Mai Bir Çift Kundura İle Kadrajımızda

Serkan Mai, Bir Çift Kundura şarkısını yaparken ünlü Ressam Vincent Van Gogh’dan etkileniyor. İlk çalışmasındaki tarzı ve sesiyle beğeni toplayan Mai, hiç ara vermeden çalışması Bir Çift Kundura için stüdyoya girdi. Söz ve bestelerini kendisi yazan, hem Türkçe hem de İsveççe şarkıları olan Serkan Mai, yeni bestesinde ünlü Ressam Vincent Van Gogh’dan etkilendiğini söylüyor.

Serkan Mai, İsveç’te yaşadığı yıllarda kütüphanede karşısına çıkan bir kitapta ünlü ressamın takıntılı bir şekilde kundura resimleri yaptığını görmüş ve anlam verememiş. Yakın zaman sonra bir yakınını kaybeden Mai, “Onu defnettiğimiz günün akşamı eve geldim. Kapıda bir çift kundura vardı. Ondan geriye kalan en son şeylerden. O an anladım Van Gogh neden takıntılı bir şekilde kundura resimleri yapmıştı” diyerek anlatıyor nasıl etkilendiğini. Yeni çalışmasında Bir Çift Kundura’yla ölümü sembolize eden Serkan Mai, klibinde de yaşadığı duyguları anlattı. Melike Beşli yönetmenliğinde kliplendirilen çalışmanın düzenlemesi ise Burak Bedirli’ye ait.

Haberin Devamı

Kasım Romantikleri İçin Özel Liste

Ayla Balyemez’den Señorita

İlk single’ı Aşk Olsun ile yakaladığı çıkışı Dumbala ile sürdüren Ayla Balyemez, bir single daha hazırladı. Balyemez bu kez Latin ve Afro Pop melodileri taşıyan eğlenceli bir şarkıya hayat verdi. Sözü Gülsen Karatoprak’a, müziği Volga Tamöz’e ait Señorita (Hanımefendi), 28 Ekim Cuma günü yayınlandı.

Yazarın Tüm Yazıları