‘Kafesine Uçan Kuş’un T’arafındayım

“Bu albümde müzikal olarak çeşitliliği yüksek tutmak istedim, hikayeyi farklı tarzlar arasında köprüler kurarak anlatmaya çabaladım. O yüzden dinlerken film müziği dinliyor gibi hissederseniz bu başardığımın ifadesi olacaktır. Kime ulaşır, kimi düşündürür, kimi yorar kime dokunur bilmeden başladığım bir albüm, sadece kendi duygularımı akıttığım bir boya kasesiydi şimdi duvarda duruyor ve artık merak ediyorum; kime nasıl ulaşacak, kime ne hissettirecek diye. Umarım hepsini dinleyecek vaktiniz olur sadece bir iki şarkıyı değil albümü tümüyle dinlersiniz.”

Haberin Devamı

‘Kafesine Uçan Kuş’ hakkında sanatçının kendi sözleriyle başlamak istedim yazıya. Doğan Duru’nun hikayelerini onun etkileyici vokaliyle dinliyoruz bu albümde de. Doğan Duru ikinci solo albümü ‘Kafesine Uçan Kuş’un tamamını dijital platformlarda dinleyicinin beğenisine sundu. ‘Epoch’ Doğan Duru’nun ilk solo çalışmasıydı ve bu albümü de hala bayılarak dinlediğimi de belirtmek istiyorum. Bir Doğan Duru albümü dinlerken kendimi tamamen sanatçının dünyasının içinde buluyorum. Duru’nun şarkıları kulağımdayken başka bir düşünceyle ilgilenmek pek mümkün değil çünkü kendimi şarkıya tümüyle kaptırıyorum. ‘Kafesine Uçan Kuş’ gönül rahatlığıyla baştan sona dinleyin çok güzel olmuş dediğim albümlerden biri.

‘Kafesine Uçan Kuş’un T’arafındayım

Haberin Devamı

“Tek Başıma Boyadığım Bir Duvar Bu”

“Tek başıma kalıp anlattığım bir öykü. Öğrenmeyi hiç bırakmadığım müzikle yaşamaktan asla vazgeçmediğim hayatın birlikte anlattığı bir öykü albümü. Müziğe çok geç başladım, şimdi olduğum yerden bakınca ne çok yol aldığımı görmek için tek başına üstesinden geldiğim bir eser ortaya koymak benim için çok önemli. Evet bu ikincisi hem de 'Epoch' sonrası ikinci solo albümüm. Sözlerini yazdığım, müziklerini, düzenlemelerini yaptığım, enstrümanlarını çaldığım, miksini yaptığım, tek başıma boyadığım bir duvar bu” diyor Doğan Duru.

‘Kafesine Uçan Kuş’un T’arafındayım

Alternatif sahnenin güçlü ve sevilen gruplarından Redd’in solisti, müzisyen, şarkı yazarı, besteci ve prodüktör Doğan Duru, ikinci solo albümü ‘Kafesine Uçan Kuş’la yeniden dinleyicisinin karşısında. Müzisyen, ‘Kafesine Uçan Kuş’tan ilk şarkıyı 3 Eylül 2021’de yayınladı.

Bugüne kadar kısa aralıklarla albümde yer alan 12 şarkıyı art arda yayınlayan Doğan Duru albüme adını veren şarkı ‘Kafesine Uçan Kuş’ da dahil 3 yeni şarkı yayını ile beraber 6 Mayıs’ta albümün tamamını yayınladı. Albümde 15 şarkı yer alıyor ve benim bu 15 şarkı arasında dönüp tekrar tekrar dinlediğim şarkıların ‘Taraf’, ‘Kafesine Uçan Kuş’ ve ‘Diken’ olduğunu söylemeliyim. Albümün tamamını dinledikten sonra kendimi daha yakın hissettiğim bu şarkılar benim için öne çıktı. ‘Kafesine Uçan Kuş’, ilk solo albümü ‘Epoch’ ile birlikte yakın bir zamanda plak formatında da müzik marketlerde yerini alacak. İlgilisine bu bilgiyi de vermiş olayım.

 

Yazarın Tüm Yazıları