Her Dinleyicinin Yolu Anıl Durmuş’un 'Senden Yolum Geçmez' Şarkısından Geçiyor

Şu sıralar ne dinlediğinizi çok iyi biliyorum. Anıl Durmuş’un 'Senden Yolum Geçmez' şarkısından birçok dinleyicinin yolu geçti/geçiyor. Benimse favori Anıl Durmuş şarkım Kafayı Yaktım oldu. Bu şarkıyla ‘kafayı yaktım’ desem yeridir. Anıl’ı ve müziğini daha yakından tanımak için bu röportajı yaptım. Karşınızda Anıl Durmuş.

Haberin Devamı

Sevgili Anıl, Senden Yolum Geçmez isimli albümünü yayınladın. Albüm arabesk tınıları da duyduğumuz pop soundunda. Bize bu soundu biraz daha açar mısın? Sen kendini hangi türe daha yakın hissediyorsun arabeske mi pop’a mı?

Yaptığım müziği pop veya arabesk olarak nitelendirmiyorum. Özgün ve kendi hissiyatımı taşıdığım bir Anıl Durmuş tarzı olduğunu düşünüyorum. Ama şarkılarımda tabi ki de pop ve arabeskle alakalı tınılar da var diyebiliriz.

Müzik türlerini bir arada kullanma yöntemine son yıllarda çok daha fazla başvuruluyor. Senin albümünde de bunu görüyoruz. Neler söylemek istersin farklı müzik tarzlarını bir arada kullanmakla ilgili?

Doğru uyumu yakalamak ve ne istediğini bilmekle çok alakalı. Sentezlemek her zaman çok cazip olmayabilir, biz de ekip olarak duygularımızı doğru sentezlemeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Her Dinleyicinin Yolu Anıl Durmuş’un Senden Yolum Geçmez Şarkısından Geçiyor

Ortada hak edilmiş bir başarı var. Çok erken yaşlardan itibaren müzik yapma serüvenin başlıyor ve sevenin takip edenin hep yanında. Başlangıcından bugüne kat ettiğin yolları anlatır mısın?

Müziğe ilk başladığımda sosyal medya aracılığıyla tanınmaya başladım. O zamanlar müzikte öyle bir yolculuğun olduğunu da bilmiyordum. Çok küçük yaşta büyük bir kitleyle tanıştım. Hayatımın her evresinde kendimi geliştirmek üzerine bir sistem kurdum. Bu sadece müzikte değil aslında. Günbegün daha da iyiye gittiğimiz hem sevenlerim hem de kendim çok daha fazla hissetmeye başladık. Bugün de ilk albümümüz Senden Yolum Geçmez’i yayınladık. Devam projelerimiz de hazırlanıyor…

Şu sıralar düşünmekten ‘kafayı yaktığın’ bir şey ya da biri var mı bizimle paylaşabileceğin?

Müzikle kafayı yaktım diyebilirim :)

Benim de şu sıralar loopa aldığım Kafayı Yaktım şarkını daha yakından tanımak isteriz. Bu şarkının ortaya çıkmasındaki motivasyon senin için neydi paylaşır mısın?

Mert Demir ile yaptığımız bir şarkı. Stüdyoda tamamen anlık çıkan bir şarkı oldu. Nakarat kısmını mırıldanmaya başladığımızda bu şarkının bizi keyiflendirdiğini hissettik sonrasında da kafayı yaktım ortaya çıkmış oldu.

Haberin Devamı

Her Dinleyicinin Yolu Anıl Durmuş’un Senden Yolum Geçmez Şarkısından Geçiyor

Senden Yolum Geçmez için kimlerle çalıştın?

Sözü müziği Mert Demir ve Tarık Tırıl’a ait. Aranjmanı Mert Demir ‘e, mix ve mastering’i Emir Ural üstlenmiştir.

Yukardaki soruyla bağlantılı olarak Mert Demir’le olan işbirliğine özel bir parantez açabilir miyiz? İkinizin ortaklığından belli ki çok iyi çalışmalar çıkıyor, bu uyum hakkında neler söylemek istersin?

Birbirimizi iyi tanıdığımız için ne istediğimizi de çok iyi biliyoruz. Beni de keyiflendiren bir işbirliği olduğunu çok net söyleyebilirim.

Sen kimleri dinliyorsun şu aralar?

Tarkan - Unutmamalı loop :)

Yeni çalışmalar var mı sırada?

Var, şarkıları çıkarttığımız an diğer şarkılar için çalışmaya başlamıştık. Çok yakında hepimizi mutlu edecek şarkıları yayınlayacağız, umuyoruz ki hepsi en az bir öncekiler kadar sevilecek.

Yazarın Tüm Yazıları