Göz çevresi kırışıkları olduğumuzdan daha yaşlı durmamıza neden olabilir

Yaşlanmak herkes için hayatın inkâr edilemez bir parçasıdır. Her insanda, özellikle de bir kadında farklılık gösteren şey, nasıl yaşlandığımızdır.

Haberin Devamı

Zarif bir şekilde yaşlanmak ve olduğumuz kadar yaşlı görünmemek idealdir. Kadınlar özellikle ulaşılması zor olan bu dengeyi kurmak isterler.

Yaşlandıkça cilt elastikiyetini kaybeder ve bu da kırışıklıklara, yaşlılık lekelerine ve sarkmaya neden olur.

Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar olduğumuzdan daha yaşlı görünmemize neden olur mu?

Göz çevresindeki cilt inceldiğinde ve elastikiyetini kaybettiğinde göz altı kırışıklıkları oluşur ve bu, sık güneşe maruz kalma, sigara içme, tekrarlanan yüz hareketleri ve bazı genetik özelliklerle hızlanabilir.

Dinamik ve statik çizgiler olarak adlandırılan iki tür göz altı kırışıklığı vardır. Dinamik çizgiler, kas hareketinden kaynaklanan kırışıklıklardır ve statik çizgiler, kaslar kasılmadığında ortaya çıkan çizgilerdir.

Göz altı kırışıklıklarının birincil nedeni, cildin dermis tabakasında bulunan ve yıllar boyunca kaybolan tükenmiş kollajen seviyeleridir. Kollajen, yüz yapısını desteklemede esastır ve cildi genç tutmaktan sorumludur; burada azalan bir miktar, göz çevresindeki cildin çökmesine, zamanla daha görünür hale gelen çizgiler ve kırışıklıklar oluşmasına neden olabilir.

Göz kenarındaki kırışıklıklar

Yüzün en önemli parçası olan gözleriniz, yaşınız hakkında çok şey söyler. Kaz ayakları, gözün dış köşelerinde gelişerek daha yaşlı görünmenizi sağlar. Yıllarca göz kırpma ve kısma sonrasında, kullanılan kas kasılmaları ciltte kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Bu kasları ne kadar çok kullanırsanız, o kadar çok kırışıklık ve bu ince çizgiler o kadar çabuk ortaya çıkar.

Göz altı halkaları

Göz altı halkaları sadece yaşlılarda görülmez; 20 yaşındaki bazı genç kızlarımızda da görülebilir. Göz altı halkalarına birçok faktör katkıda bulunur: Yorgunluk, stres, genetik, güneşe maruz kalma ve alerjiler, göz altındaki kılcal damarların buradaki çukur bölgeye sızmasına neden olabilir.

Ciltteki kollajen kaybolduğunda ve ciltte sarkma meydana geldiğinde, göz altındaki çukurluk koyu halkaları daha da belirgin hale getirir. Alt göz kapağı ameliyatı bu durumu düzeltmeye yardımcı olur.

Sarkık kaşlar

Yaşlanmayla birlikte kaşlarınız sarkmaya başlayarak size kalıcı bir kızgın veya üzgün ifade verebilir. Kaşların altındaki kollajen birikintileri yıllar içinde dağılır ve kaşın kademeli olarak kaş kemiğinden ayrılmasına ve kaşın altında cilt kırışıklıkları oluşmasına neden olur. Kaş kaldırma, kaş bölgenizden yılların silinmesine yardımcı olur.

Göz altı kırışıklıkları yaşlanma karşıtı enjeksiyonlarla tedavi edilebilir!

Dermal dolgu maddeleri: Dermal dolgu maddeleri, göz altı bölgesinin hacmini geri kazanmasına, kaldırmasına, yeniden tanımlamasına ve aydınlatmasına yardımcı olabilir. Farklı cilt sorunlarının tedavisinde daha etkili olabilecek birçok dermal dolgu maddesi türü vardır.

Botoks enjeksiyonları: Botoks başka bir ekonomik, erişilebilir kozmetik uygulamalardan bir tanesidir. Uzman hekimler tarafından klinik ortamlarda yapılan uygulamalardır.

Mikro iğneleme: Bu tedavi aynı zamanda cilt hücresi yenilenmesini teşvik etmek ve vücudun doğal iyileşme tepkisini uyarmak için ciltteki ince

Yazarın Tüm Yazıları