Kurbanlık hayvan tartı ile alınabilir mi? Diyanet bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlık hayvan tartı ile alınabilir mi Diyanet bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 16:59

Kurbanlık fiyatları belli oldu. Vatandaşlar kurbanlık almak için özellikle bu yıl çeşitli seçenekleri değerlendirmek istiyor. Hisseli kurbanlık alacakların ise yönettikleri bazı sorular söz konusu. Peki, kurbanlık hayvan tartı ile alınabilir mi? İşte, Diyanet'in konuyla ilgili açıklaması...

Haberin Devamı

Bütçesine en uygun kurbanlık hayvan seçimi için vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Bazıları vakıflara yardımlarda bulunmayı seçerken, kimi de kurbanlık alacakları hayvanı hisse sahiplerine paylaştırmak için Diyanet'e sorular yöneltiyorlar. Peki, kurbanlık hayvan tartı ile alınabilir mi? Diyanet yanıtladı.

Kurbanlık hayvan tartı ile alınabilir mi?

Kurbanlık hayvan, kilo birim fiyatı belirlenmek suretiyle canlı olarak tartıyla alınıp-satılabilir. Ayrıca, toplumda herhangi bir aldatma, kargaşa ve ihtilafa yol açmayan yaygın bir uygulama varsa, kurban edilmek üzere satın alınmak istenen hayvanın karkas halindeki kilo birim fiyatı önceden belirlenmek şartıyla, kesildikten sonra tartılarak parasının ödenmesi yoluyla da satılabilir. Ancak bu şekildeki satışın geçerli olması için kesimden önce taraflar arasında akdin tamamlanması gerekir. Ayrıca kurbanın kelle, paça ve sakatat gibi bazı yerlerinin satıcıda kalması şart koşulmamalıdır.

BAKMADAN GEÇME!