Yaşar Nabi Gençlik Ödülleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Nabi Gençlik Ödülleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 14:55

85 yıldır yayın hayatına devam eden Varlık dergisi tarafından her yıl genç isimlere verilen Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri açıklandı. Bu yıl şiir dalında Enver Ali Akova, öykü dalında ise Semih Öztürk ödüle değer görüldü.

Haberin Devamı

Zeynep Uzunbay, Sina Akyol, Abdülkadir Budak, Metin Cengiz ve Salih Bolat’tan oluşan şiir seçici kurulu yaptığı değerlendirme sonucu ödülü oybirliğiyle Enver Ali Akova’nın 'Olmasını İstediğimiz Bir Park' adlı dosyasına verirken; Eren Kolcuoğlu’nun 'Göğün İlk Baskısı' adlı dosyasını ‘dikkate değer’ buldu. Enver Ali Akova ödülle ilgili, “Ödüllerin yazara onaylandığı duygusunu verdiğini düşünüyorum, bu durum tabii ki ödülü veren kuruma fazlasıyla bağlı bir durum. Saygı duyduğum bir seçici kurul tarafından Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nün verilmesinin beni çok heyecanlandırdığını söylemeliyim” dedi. 
Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Hatice Meryem, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Feridun Andaç’tan oluşan öykü seçici kurulu, ödülü Semih Öztürk’ün “Önce Dağlar Kar Tutacak” adlı dosyasına verirken; Serkan Kaya’nın 'Henüz Vurulmamış Atlar', Elif Erdoğan’nın 'Dokuzdan Küpe Çiçeği' dosyalarını ‘dikkate değer’ buldu. Semih Öztürk ödülle ilgili olarak, "Yaşar Nabi Nayır gibi usta bir isimle anılmak çok büyük bir mutluluk. Beraberinde gelen sorumluluk ise oldukça önemli benim için. Asıl mesele, bu ödüle layık bir yolculuk başlatabilmek. Bütün derdim budur.Edebiyat ödüllerinin genç öykücülerin yazıyla olan uğraşları üzerinde tamamlayıcı etki sağladığını düşünüyorum. En azından mevcut birikimlerin dönüştürülmesi ve aktarılması açısından oldukça önemli motivasyonlara dönüşebilir. Yine de bütün iş kişinin kendisinde bitiyor sanırım” dedi.
Ödül alan ve dikkate değer bulunan isimlerin söyleşi, şiir ve öyküleri Varlık dergisinin temmuz sayısında yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!