Sanata bir adım

Güncelleme Tarihi:

Sanata bir adım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 11:56

İSTANBUL yeni bir çağdaş sanat etkinliğine kavuşuyor. Çağdaş İstanbul ve Tomtom Designhood işbirliğiyle 25-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Step İstanbul, sanatseverleri Tomtom Kırmızı’da ve İtalyan Lisesi’nin binasında ‘sanata bir adım’ atmaya davet ediyor.

Haberin Devamı

Ulaşılabilir sanat olgusu ve sanat eseri satın almanın ‘kültürel’ bir değer olduğu fikriyle hareket eden Step İstanbul etkinliğinde, ArtOn, Ambidexter xyz, Anna Laudel, C.A.M., GAMA Gallery, Galeri 77, March Art Project, Mixer, Narmanlı Sanat, PG Art Gallery, Redart, REM ART ve X-IST gibi galerilerin yer alacağı programlara CI Editions ve Step Talks konuşmaları eşlik edecek. Step İstanbul’da fiyatları 20 bin TL’yi aşmayacak şekilde seçilmiş işler sergilenecek.

GENÇLERE YÖNELİK
Step Istanbul kapsamında ayrıca, Bala Gürcan’ın küratörlüğünü üstlendiği Step Talks bölümü yer alacak. Bu bölümde; ‘Küresel Sanat Dünyasının Güncel Dinamikleri’, ‘Çağdaş Sanatın Geniş Hedef Kitlelere Ulaşması’, ‘Sanat Üretimi Üzerine Diyaloglar’, ‘Güncel Sanatın Yeniden Yorumlanması: Sanat Eleştirisi ve Küratöryel Pratikler’, ‘Bilgi Çağında Küratörlük’, ‘Doğru Mesajı İletmek: Sanat Yazarlığında Etkili İletişim’, ‘Dijital Alanlar ve Yeni Medya Sanatı’ gibi konu başlıklarına yer verilecek.

Haberin Devamı

Çağdaş İstanbul ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı Güreli, “Ülkemizde çağdaş sanatın gelişmesi, geniş kitlelere yayılması, sanat üretiminin ve uluslararası bilinirliğinin artması için 17 senedir aralıksız çalışıyoruz. Bu heyecanımızın geleceğe ve gençlere yönelik son projesi Step İstanbul… Contemporary İstanbul hayata geçirildiğinden beri aklımızda olan bir projeydi. Doğru zamanda, doğru mekânda ve doğru bir ortak ile bir araya geldik ve yola koyulduk” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!