Basın Müzesi'nde buluşan sanatçılar 'Ey Özgürlük!' diyor...

Güncelleme Tarihi:

Basın Müzesinde buluşan sanatçılar Ey Özgürlük diyor...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 17:28

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde açılan ve 24 Aralık'a dek sürecek olan '#EyÖzgürlük!' adlı sergi fotoğraf, resim, seramik ve heykel alanından 28 sanatçının işlerini bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde, Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi '#EyÖzgürlük!' adlı bir karma sergi açıldı. Küratörlüğünü Fatma Batukan Belge’nin üstlendiği sergi Murat Erdin, Aybeniz Ece Uçan, Cihan Oğuz, Erol Aktı, Esin Yolçınar ve Öznur Oğraş Çolak’dan oluşan TGC Kültür Sanat Komisyonu tarafından düzenlendi. Sergi, Adviye Bal, Armağan Ulusoy, Asuman Aktüy, Aybeniz Ece Uçan-Esin Yolçınar, Aynur Karakaş Karaağaç, Bahri Genç, Beril Anılanmert, Buket Acartürk, Deniz Pireci, Didem Erk, Ercan Arslan, Erkan Özdilek, Fatma Batukan Belge, Filiz Yıldız, Güngör Güner, Haniyeh Aeini, Huri Aykut Ülker, Kaan Sağanak, Leman Kalay, Maryam Salahi, Mehmet Aksoy, Mehmet Dere, Meriç Hızal, Nurdan Arslan, Safiye Başar, Sebati Karakurt, Uğur Şahin ve Vedat Arık’ın eserlerinden oluşuyor.

Basın Müzesinde buluşan sanatçılar Ey Özgürlük diyor...


'TAM ZAMANIDIR...'
8 Aralık 2022 Perşembe akşamı başlayan serginin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı: "İnsanın insana reva gördüğü kıyımlara karşı duran ünlü Fransız şairi Paul Eluard aynı zamanda bir barış aktivistiydi. Onun 'Ey Özgürlük' şiiri dünyanın her köşesindeki savaş karşıtlarına mücadele gücü aşıladı. Türkiye’de de Oktay Rıfat ‘Elleri Var Özgürlüğün’ şiiriyle Eluard’a eşlik etmiş oldu. Sanatçının yaratıları için özgür olmak başkoşuldur. Özgürlüğün tadını alamayan, özgürlüğün soluğunu içinde hissedemeyen sanatçının insanlık için kalıcı eserler vermesi beklenemez. Sergi manifestosunda da vurgulandığı gibi ülkemiz fevkalade güç koşullardan geçiyor. Sansürün yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline getirildiği, temel hak ve özgürlüklerin, adaletsizliğin, eşitsizliğin yerleştiği toplumda artık kaba gücün yasaları işliyor. Daha yaşanası bir dünya için bütün insanlığın sanatçılara gereksinimi var. Bu açıdan baktığınızda ‘Ey Özgürlük’ sergisinin tam da zamanıdır diye düşünüyorum…”

Basın Müzesinde buluşan sanatçılar Ey Özgürlük diyor...


 

BAKMADAN GEÇME!