YÖK'ten rektör aday adayı başvuruları

Güncelleme Tarihi:

YÖKten rektör aday adayı başvuruları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 10:58

YÖK, rektörlük seçimlerinin kaldırılmasının ardından 19 üniversiteye rektör aday adayı başvurusu açtı. 19 üniversiteden 17'sinde seçimler ertelenmişti.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 19 üniversitenin rektör atamaları için aday adaylığı başvurusu açtı.

Aday adayı olmak isteyenler ilgili formu doldurarak başvuruları bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına ya da “rektoraday@yok.gov.tr” adresine elektronik posta yoluyla yapılabilecek.

Başvuru tarihleri 21 Kasım’da 28 Kasım Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar sürüyor.

19 üniversite şöyle: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi,Gümüşhane Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi.

Haberin Devamı

İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi dışındaki 17 üniversitede 26-28 Temmuz'da yapılacak rektörlük seçimleri ertelenmiş, 29 Ekim’de ilan edilen Kanun Hükmünde Kararname ile seçimler kaldırılmıştı.

Kriterler

 YÖK’ün açıklamasında göre rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde şu şartlar aranıyor:

* Profesör olarak en az üç yıl görev yapmış olması,

* 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması,

*  Rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması.

* Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, üçüncü fıkrada belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir Devlet veya Vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir.

*    Başvuru dilekçesi ile birlikte ekte sunulan formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer almalıdır.

Adaylara "misyon" ve "vizyon" soruları

Başvuru kriterlerinde yer alan rektör adayı bilgi formunda akademisyenlerin akademik özgeçmişlerine dair bilgilerin yanı sıra “vizyon” ve “misyon” odaklı şu sorualr da yer alıyor:

Haberin Devamı

* Sizi rektör adayı olmaya sevk eden nedenleri belirtiniz.

* Şimdiye kadar yapmış olduğunuz çalışmalar içerisinden rektör adayı olarak potansiyelinizi ve vizyonunuzu ortaya koyacağını düşündüğünüz en çok 3 çalışmayı (proje, yayın, bilimsel etkinlik, vb.) belirtiniz ve çalışmaların amacı ve kapsamı hakkında özet bilgi veriniz.

* Başvurduğunuz rektörlük göreviyle ilgili misyonunuzun ne olacağını belirtiniz.

KAYNAK: bianet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!