Uzaya gidecek ilk Türk Halil Kayıkçı, bilime meraklı çocuklarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Uzaya gidecek ilk Türk Halil Kayıkçı, bilime meraklı çocuklarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 11:17

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği 2’nci Meraklı Zihinler Bilim Şenliği Taksim Meydanı’ndaki festival alanında başladı. Çocukları araştırmaya teşvik etmek, bilimi sevdirmek için 16-19 Kasım tarihleri arasındaki etkinliğe binlerce çocuğun ve yetişkinin katılımı bekleniyor.

Haberin Devamı

Özellikle 7-14 yaş grubu çocukları bilimle tanıştırmak, çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek için çeşitli atölyelerin yer aldığı etkinlik 4 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlikte bilim gösterileri, tematik atölye çalışmaları, atölye/laboratuvar çalışmaları, bilim ve zekâ oyunları ve proje stantları yer alıyor.

Şenlik açılışına İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İl Milli Eğitim yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Açılışta İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca’nın bir de sürprizi vardı.

 İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencisi aynı zamanda “uzaya gidecek ilk Türk Halil Kayıkçı” da Rektör Prof. Dr. Karaca ile birlikte şenliğe katılanlar arasındaydı. 2017 yılında uzay giderek ilk Türk Astronot olacak Kayıkçı, kurdele kesim töreni öncesinde bir sunum yaptı. Kayıkçı’nın sunumunda ilk okuldan üniversiteye tüm eğitimini devlet okullarında tamamladığını söylemesi dikkat çekti. Kayıkçı’nın sunumu çocuklar tarafından da ilgiyle izlendi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!