Dünyayı çikolatayla kaplamasak mı?

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı çikolatayla kaplamasak mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 11:12

Selam! 74. sayımızın Neşeli Günler sayfasında yine birbirinden şahane günlerle karşınızdayız! Bir yılı daha geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde bakalım insanlar neleri çılgınca kutlamaya karar vermişler.

Haberin Devamı

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ

Doğanın en güzel yapılarından biri olan dağlar sayesinde aslında muhteşem şeylere sahibiz. Fırtınaları geri püskürtebilme güçleri, mineral zenginlikleriyle meşhur içerikleri, eteklerinde yetişebilen ve çoğundan vazgeçmeyi aklımıza bile getirmek istemeyeceğimiz bitki türleriyle inanılmaz bir kaynak aynı zamanda. Bütün bunları takdir etmek gerektiği düşünülmüş ve 2003 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından bu gün yaratılmış. Bugünü hakkıyla kutlamak için ise yakın çevrenizdeki dağları araştırmaya başlayabilirsiniz. Hem eğlenceli hem de öğretici olacaktır. Hele bir de dağ yürüyüşü, tırmanış gibi hobilere sahipseniz bugün tam sizin için ortaya çıkmış! Kendinizi mis gibi dağ havasıyla ödüllendirebilirsiniz!

 

Haberin Devamı

14 ARALIK DÜNYA MAYMUN GÜNÜ

Kabul edelim, maymunlar enteresan yaratıklar. Sevimliler, eğlenceliler, merak uyandırıcılar. Bu günün ortaya çıkma hikayesi en az maymunlar kadar eğlenceli, 2000’lerin başında bir üniversite öğrencisinin şakasıyla başlıyor bütün hikaye. Sanat okuyan bir cin fikir, arkadaşının ajandasına şaka olarak bugünü not ediyor. Fakat sonra bütün üniversite ciddi ciddi bu günü kutlamaya başlıyor. Hatta partiler düzenleniyor, herkes maymun kostümleri giyiyor, olaylar olaylar. Nasıl kutlanması gerektiğini de böylece ufaktan anlatmış olduk. Ama elbette tercih sizin!

 

Dünyayı çikolatayla kaplamasak mı

 

16 ARALIK KIZARMIŞ KESTANE GÜNÜ

Kestane aşkına! Buz gibi havada sokak başında denk geldiğiniz kestaneci sizce de mutluluk verici değil mi? Ay şahane! Hele kokusu… Biraz yeni yıl heyecanı da gelmişken, kestane tüm dünyada sokak başlarını tutmuş, içimizi ısıtmakta. Takvime yeni katılmış sayılabilecek bu gün, tarihteki yerini 16. Yüzyıl dolaylarında hazırlamış. Kestane popülerleşmeye başlamasının ardından bütün dünyaya hızla yayıldı. Faydalı bir atıştırmalık olması da kışın vazgeçilmezi haline gelişini destekledi elbette. Kızarmış Kestane Günü’nü kutlamak için yapmanız gerekense yalnızca biraz kestaneyi bir kenarından yarıp tavaya atmak! Mutfağınıza yayılan mis gibi, tatlı, sıcacık kokusu ve ardından gelen nostaljik kış akşamları keyfi. Çocukluğunuza selam edip mutlu bir akşam geçirin hadi!

 

Haberin Devamı

16 ARALIK ÇİKOLATA KAPLI HERHANGİ BİR ŞEY GÜNÜ

Çikolatadır, şekerdir, tatlı ne varsa çocuk yetişkin hiç ayırmadan bayılıyoruz! Bunda hemfikirsek başlayalım! Bu topraklarda kıymalı böreği bile çikolata sosuyla yiyen var haliyle bu gün bizim günümüz a dostlar!  Çikolata tarihte oldukça önemli bir yere sahip, para henüz keşfedilmemişken çikolata kullanılırdı hatta. Değerini tartışmak bile yersiz haliyle. O bizim bebeğimiz. Bir çok şeye de çok yakışıyor ama siz ne kadar ileri gidebilirsiniz?! Neticede gün çikolata kaplı çilek günü değil, herhangi bir şey günü! Bu günü kutlamak içinse yarışlar başlasın! En yaratıcı arkadaşlarınızla bir araya gelip dalın bakalım mutfağa, ne var ne yok çıkarın! Böylece öğrenelim bizde mesela turşu nasıl oluyor çikolata sosuyla… Hayır, insan merak ediyor yoksa matrak bir niyetimiz yok ya!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!