Serbest şube

Güncelleme Tarihi:

Serbest şube
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 22:18

Genel merkezde 2 gün uzaktan çalışma ve serbest kıyafet gibi uygulamalarla dikkat çeken ING Bank, şimdi de şubeleri esnetiyor. Şube çalışanları cuma günleri serbest kıyafet giyebilecek. Ebeveynler için bir takım yenilikleri hayata geçirdiklerini söyleyen ING Bank İK Genel Müdür Yardımcısı Bahar Özen, bugüne kadar 93 şubeye süt odası kurduklarını, banka çalışanlarının 707 kere karne günü izni, bin 583 kere okulun ilk günü izni kullandıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Serbest şube
ING Bank’ın şube ve çalışan sayısı?
ING Bank olarak 256 şubemizde, yaklaşık 4 bin 700 çalışanımızla hizmet veriyoruz. Banka olarak, kadınların hem iş hayatında hem de toplumda güçlendirilmesi ve desteklenmesi hedefiyle hareket ediyoruz. Bankamız bünyesinde çalışan kadınların sayısı 2 bin 500’ün üzerinde. Tüm çalışanlarımız arasında kadın çalışanlarımızın oranı yüzde 55. Üst yönetimde ise 2011 yılında yüzde 26 olan kadın yönetici oranı, 2017 yılının sonunda yüzde 35’in üzerine çıktı. 5 yıl içinde bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. 2011 yılında yüzde 53 olan yeni işe alımlardaki kadın oranını 2017 yılı sonunda yüzde 60’a çıkardık.

Kadın istihdamını arttırmak ve kadın çalışanları elde tutmak için nasıl uygulamalarınız var?
Banka olarak HeForShe destekçisi ve Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (WEPs) imzacısıyız. İmza attığımız uluslararası girişimlerin gereklerini yerine getirmek üzere verdiğimiz taahhütler İK politikalarımızda belirleyici oluyor. Bankamız bünyesinde 3 ayda bir HeForShe toplantıları düzenliyoruz ve unvan bağımsız 25 kadın çalışanımızla Türkiye’nin her seferinde farklı bir yerinde bir araya geliyoruz. Onların çalışma hayatına dair taleplerine kulak veriyor, ihtiyaçları noktasında çözümleri hayata geçirerek İK uygulamaları geliştiriyoruz. Bu düzenli toplantılarımızın çıktıları olarak pek çok uygulamamız hayata geçti. Şubelerimize süt odaları kurma konusu da yine bu toplantılarda gündeme gelen ve hayata geçirdiğimiz bir uygulama.

Kaç şubede süt odanız var?
Genel müdürlük binasının her katında süt odamız var, bunun dışında 91 şubemizde de süt odası mevcut.

HAFTADA 2 GÜN OFİS DIŞINDAN ÇALIŞIYORLAR
Çalışan ebeveynler için ne gibi uygulamalarınız var?
Örneğin genel müdürlük çalışanlarımız haftanın 2 günü ofis dışında çalışabiliyor, esnek çalışma saatleri uygulamasından faydalanarak çalışma saatlerini kendileri belirleyebiliyor.

Anne ve baba olan her çalışanımıza okulun ilk günü izni, karne günü izni ve yıl içerisinde kendi seçtikleri bir günü çocuğuyla geçirebilmeleri için Turuncu Gün izni veriyoruz. Anne olan çalışanlarımız bebekleri 6 aylık olana kadar maaş kesintisi olmaksızın izinli sayılıyor ve toplam 1 yıl boyunca performans kriterlerinden muafiyet sağlıyoruz.

Yeni baba olan çalışanlarımıza 1 yıl boyunca kullanılabilecekleri şekilde çocuklarıyla vakit geçirebilmeleri için 10 gün izin veriliyor. Çocuğu kreşe başlayan ebeveyn çalışanlarımıza kreşin açıldığı hafta ilk gün tam gün, kalan günler ise yarım gün izin hakkı sağlanıyor.
İsteyen çalışanlarımız Flexi35 uygulaması kapsamında geçici süreyle İzmir’deki ofisimizden çalışabilecek. Bu da anne ve baba çalışanlarımızın isterlerse yaz dönemlerinde çocuklarıyla daha rahat tatil planı yapmalarına katkı sağlayacak diye düşünüyoruz.

OKULUN İLK GÜNÜ İZNİ BİN 583 KERE KULLANILDI
Karne günü, okulun ilk günü iznini kaç kişi kullandı?
Karne günü izni bugüne dek 707 kere kullanıldı. Bu izni kullananların 391’i kadın çalışanlardan oluştu. Okulun ilk günü izni toplamda bin 583 kere kullanılırken, kullananların 973’ü kadın çalışanlarımızdı. Toplamda 663 kez kullanılan Turuncu Gün İzni’ni en çok kullanan da 409 ile yeni kadın çalışanlarımız oldu.

Genel merkezde esnek çalışma/esnek kıyafet ne zamandır var?
Esnek çalışma ve esnek kıyafet uygulamamıza 2015 yılında başladık. Bizim binamızda duvarlarda “Kendin gibi ol” yazar. Çalışanlarımızın işe gelirken günlük hayatta nasıl ise o şekilde giyinebilmelerini ve davranabilmelerini teşvik ediyoruz. Buna göre tüm çalışanlar işe istedikleri kıyafetle gelebiliyorlar.

Şubelerde esnek kıyafet ve esnek çalışma ne zamandır var?
Bu yıl başlattığımız ŞubemFlexi ile artık tüm ING Bank şube çalışanları cuma günleri işe serbest kıyafetle gidebilecekler. Cuma günleri kot giyebiliyorlar, kotun üzerine casual tarzda giyinmeleri bekleniyor. Ayrıca şube çalışanları ayda iki kere olmak üzere mesaisine 1 saat geç gelebilecek ya da işten 1 saat erken çıkabilecek.

Haberin Devamı

Kaç kişiyi yurtdışına transfer ettiniz?
Banka olarak ING Group’un yetenek havuzu haline geldiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Hem üst kademelerde hem de orta kademelerde pek çok arkadaşımız kariyerine yurtdışında devam etme fırsatı yakaladı. 2014 yılından bu yana 104 çalışanı kısa ve uzun dönem olmak üzere yurtdışında görevlendirdik.

Örneğin 2017’de ING Bank’ta CFO görevini yürüten Alp Sivrioğlu ING Hollanda’da CFO olarak, KOBİ ve Bireysel Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Murat Sarı Bireysel Krediler Global Başkanı olarak, Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Global Başkanı olarak ve İK Genel Müdür Yardımcısı Seçil Refik ING Grubu İK Dönüşüm Projesi Değişim Yönetimi ve İletişim Direktörü olarak yeni görevlerine başladı. Ayrıca bu yılın başında da Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Barbaros Uygun Avusturya CEO’su olarak görevine başladı.

1’İ ŞUBE MÜDÜRÜ 140 ÇALIŞANI YURTDIŞINA ATADILAR
Yine 2017 yılında yaşadığımız bir diğer gelişme de bankacılık sektöründe çok görülmeyen bir şekilde bir şube müdürü arkadaşımızın yurtdışı görevlendirmesi oldu. Sefaköy şube müdürümüz Ayhan Ayaz, Amsterdam’da görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!