Kariyer Yolu - 3M CEO'su

Güncelleme Tarihi:

Kariyer Yolu - 3M CEOsu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 12:48

3M CEO'su Mert Büyükyazgan

Haberin Devamı

EĞİTİM
1984 Bornova Anadolu Lisesi
1989 Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği
1991 San Diego State Manufacturing Engineering Yüksek Lisansı
1993 Purdue University MBA

KARİYER
1993 Beko’da Üretim Planlama Mühendisi
1994 3M Türkiye’de Fabrika Müdürü 
2003-2004 3M-Türkiye, SixSigma Proje Yöneticisi, Güvenlik ve Grafik Ürünleri İş Grubu Satış Pazarlama Direktörü
2005 3M-Türkiye Endüstriyel Ürünler İş Grubu Satış Pazarlama Direktörü 
2008 3M Macaristan Genel Müdürü 
2010 3M Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Endüstriyel Ürünler İş Grubu Direktörü 
2015 3M-Türkiye Genel Müdürü

DÖNÜM NOKTAM
Kariyerimdeki en büyük dönüm noktası mühendislik eğitimi almış ve bu paralelde fabrika yöneticiliği yapmış biri olarak satış pazarlamaya geçiş yapmak oldu. 

ÖĞRENCİK YILLARI
Öğrencilik yıllarımda her yaz tatilinde staj yapmayı amaçladım. İlk stajımı İzmir’de BMC’de yaptım. İkinci stajımı Henkel Almanya’da, üçüncü stajımı ise Ingersoll-Rand İtalya’da yaptım. Bu stajlar farklı alanları tanımama ve büyük firmaların işleyişlerini anlamama çok yardım etti. Aslında şimdi değerlendirdiğimde staj yapmanın yanı sıra eğitimim sırasında çalışma yaşamına atılmış olsaydım daha da fazla faydalanmış olacağımı düşünüyorum. 

EN BÜYÜK ŞANSIM
Sanırım en büyük şansım liderlik gelişimine ve çalışanına inisiyatif vermeye odaklı 3M’de çalışmaya başlamamdı. Burada gösterdiğim performans ve devamlılıkla kazandığım tecrübeleri iş hayatındaki en önemli başarım.

ÇOCUKLUK HAYALİM
Sanırım ortaokuldayken, film yönetme hayalleri kurmuştum. Ondan ümidi kestim! Bir dönemde de Beşiktaş’a teknik direktör olmak istedim. Bundan henüz ümidimi kesmedim!  

HOBİLERİM
İnönü’den ayrılana kadar Beşiktaş’ın maçlarını sıkça takip ettim. Sonrasında, biraz daha iyi gün taraftarı oldum. Geçen yıl sadece şampiyonluk maçına gidebildim.

ÖZEL HAYATIM
Nil Büyükyazgan ile 21 yıllık evliyim; iki kızımız var. Defne 16, Zeynep 12 yaşında. Ayrıca Duman adında bir kedimiz ve Gina adında bir de köpeğimiz var. Çekirdek ailemiz 6 kişiden oluşuyor.

EN SEVDİĞİM KİTAP
Thomas Friedman, Simon Kuper ve Malcom Gladwell ne yazsa, okumaya çalışıyorum. Son dönemde okuduklarım arasından, Charles Duhigg’in The Power of Habit isimli kitabını çok etkileyici buldum.

EN SEVDİĞİM FİLM
Cohen kardeşler ve Tarantino ne çekse izlemek için vakit ayırmaya gayret ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!