İK’cılar değişime uyum sağlamalı

Güncelleme Tarihi:

İK’cılar değişime uyum sağlamalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 10:32

İş uygulamaları alanında yazılımlar geliştiren SAP’nin ekosisteminde yer alan itelligence, Çırağan Sarayı’nda İK 4.0 Yeni Nesil Uygulamalar başlıklı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, dijitalleşerek dönüşen çalışma ortamında, çağa ayak uyduran İK uygulamaları hakkında bilgiler paylaşıldı.

Haberin Devamı

İK 4.0 Yeni Nesil Uygulamalar başlıklı etkinlikte Dijital Çağda İnsan Kaynakları başlıklı bir sunum yapan SAP Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Hande Genç, teknolojide ve iş dünyasında çok fazla yeni kavram ve akımın olduğunu belirterek, “İK çalışanları bu değişime ayak uydurmak zorunda. Uygulamalar dijitalleştikçe, İK departmanlarının rolü daha çok önem kazanıyor” dedi. İK’nın bir yandan büyük veriyi kullanırken, bir yandan da insan odaklı kalması gerektiğini belirten Genç, bir önceki sanayi devriminin aslında çok da insan odaklı olmadığını söyledi. Çünkü, bir önceki sanayi devrimi sonrasında kurulan düzenlerde çalışanların sorgulamasına çok fazla izin verilmiyor, sadece sabah belirlenen saatte işyerine gelmesi, verilen işi yapması ve mesai bitiminde de oradan ayrılması bekleniyordu. Tüm fikirler üst yönetim tarafından alınıyor ve çalışanlara fikirleri sorulmuyordu. Hande Genç, Endüstri 4.0’ın ise insanlara daha uygun olduğunu, çünkü kendini tekrar eden işlerin robotlara kalacağını, insanların ise beyinlerini yani kapasitelerini kullanabilecekleri işleri üstleneceğini belirtti. Ayrıca, bu yeni sistem, iş dünyasında etkinliği günden güne artan Y kuşağına da daha uygun. Çünkü, Y kuşağı sürekli olarak sorgulayan bir yapıya sahip. Bunun yanında, Y kuşağının esnek çalışma, evden çalışma gibi önceki kuşaklardan daha farklı istekleri oluyor. Genç, Endüstri 4.0’da liderlerde olması gereken özelliklere de değindi. Genç, liderlerin diğerlerine de katkı sağlayan ve diğerlerinden de öğrenen, çalışanlarının potansiyellerini arttırmalarına destek olması gereken kişiler olması gerektiğini belirtti.

DİJİTALLİK MEGATREND
Etkinlikteki konuşmacılardan Dinamo Danışmanlık Yönetici Ortağı ve Universum Ortadoğu Direktörü Evrim Kuran, Y kuşağı ve yeni iş yaşamı üzerine bir konuşma yaptı. Kuran, konuşmasında dijital dönüşümün son yılların megatrendi olduğunu belirtti ve insan kaynakları alanının ilk kez bir sanayi devriminden bu kadar çok etkilendiğini söyledi. 5 farklı kuşağın bir arada yaşadığı dünyada demografik bir devrim gerçekleştiğine dikkat çeken Kuran, “Kuşak karmaşası yaşamak yerine verimli bir kuşak karması yaratmak için, gençlerin algı ve değerlerine hitap eden yeni tanımlar yapmak, 21. yüzyıla uygun yeni bir dil yaratmak gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!