BURSA'da, Özel Hayat Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Muhittin Pekuz, yaz aylarında sayıları artan besin zehirlenmesine dikkat edilmesini istedi. Dr. Pekuz, "Pişmiş besinlerin açıkta kalıp yeteri kadar soğuk dolaplarda saklanmadan tekrar ısıtılarak yenmesi gıda zehirlenmelerine sebebiyet verir" dedi.
#BursaYaz aylarında besin zehirlenmesi vakalarında artış olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Endokrinoloji Beslenme Diyet ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mücahit Özyazar, bozuk ve mikroplu gıdaların tüketilmesiyle aşırı ishal, kusma ve ateş yükselmesi vakalarının arttığına dikkat çekiyor.
Kış, okul gibi nedenlerle uzun zamandır kapalı ortamlara mahkum olan çocuklar, yazla birlikte açık havaya çıkıyorlar. Saatlerce güneşin altında kalma, kirli havuzlar, yazın artan besinlerin bozulması, kaza gibi nedenler beraberinde birçok sağlık sorununu getiriyor. Çocuklarınızın ve sizin tatilinin zehir olmasını istemiyorsanız bazı önlemler almanızda yarar var.