Hemen hepimizin vazgeçilmez besinlerinden olan süt, şimdilerde yerini bitkisel alternatiflerine bırakıyor. Pek çok kişi çeşitli gerekçelerle inek sütünü bırakıp badem, yulaf gibi bitkilerden elde edilen ürünlere yöneliyor. Hızla popülerleşen bitkisel sütler ise pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Hem inek sütünün zararlı olup olmadığını hem de bitkisel sütlerin tüm merak edilenleri konunun uzmanına danıştım
#Bitkisel SütHemen hepimizin vazgeçilmez besinlerinden olan süt, şimdilerde yerini bitkisel alternatiflerine bırakıyor. Pek çok kişi çeşitli gerekçelerle inek sütünü bırakıp badem, yulaf gibi bitkilerden elde edilen ürünlere yöneliyor. Hızla popülerleşen bitkisel sütler ise pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Hem inek sütünün zararlı olup olmadığını hem de bitkisel sütlerin tüm merak edilenlerini Prof. Dr. Alev Keser ile konuştuk.
#Bitkisel SütSüt ve süt ürünlerinin tadının saklandığı ambalaja göre değiştiğini düşünen pek çok insan var. Bazıları bu konuda çok hassas bazıları ise böyle bir değişikliğin farkında bile değil. ABD'deki bilim insanları bu konuyu masaya yatırdı ve farklı malzemelerde saklanan sütlerin tatlarını analiz etti. Biz de buradan hareketle uzmanlara sorduk: "Ambalaj ürünün tadını ne kadar etkiliyor?"
#SağlıkMitokondrilerini ve probiyotiklerini kaybetti de ondan! Yaşınız, cinsiniz, işiniz, gücünüz, kilonuz ne olursa olsun mitokondrilerinize gözünüzün için gibi bakın. Bana göre hanımefendinin sorunu sadece mitokondri fakiri haline gelmek de değil. Meselenin bir de probiyotik kaybı yönü var ki o da tam bir felaket.
#KELEBEKPınar, Ülker gibi önde gelen üreticileri günlük pastörize sütlerdeki tüketim süresinde herhangi bir değişiklik yapmazken, Sütaş’ın öncülük ettiği bazı üreticiler bu süreyi 3 günden 5 güne çıkardı. Bu uygulama, "Acaba günlük sütte de katkı maddesi mi kullanılıyor" endişesine yol açtı. Üreticiler, süreyi uzatmaya gerekçe olarak Türkiye’de soğuk zincir bilincinin oluşmasını gösterdi.