Tüm dünyada yiyecek içecek sektörlerinde uygulanan kör tadım, ürünlerin görüntüsü olmadan sadece lezzetine ve kokusuna bakılarak yapılan tadımdır.
1985’ten bu yana uluslararası bira turnuvaları düzenleniyor. Bu turnuvalarda jüriler binlerce tadı değerlendiriyor. Buna da ‘bira hakemliği’ deniyor. ABD’de 5 bin 500, Avrupa’da 350, Türkiye’deyse çok yeni iki hakem var.
ALMANYA’nın ve Avrupa’nın en iyi sommelier’si seçilen Master Sommelier Frank Kammer “Türkiye 5000 yıllık bir şarap kültürünün üzerine oturuyor ama bu alanda her şey çok yeni. Türk Merlot veya Syrah’ı ne yapayım? Seksi olan sizin kendi üzümleriniz” dedi.
BİR süre önce İstanbul Şarap Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Ertan Anlı’dan mesaj aldım:<br><br>- “II. Ulusal Genç Türk Şarapları” tadımı yapacağız. Sizi de aramızda görmek istiyoruz.
BİR süre önce İstanbul Şarap Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Ertan Anlı’dan mesaj aldım:- “II. Ulusal Genç Türk Şarapları” tadımı yapacağız. Sizi de aramızda görmek istiyoruz.
MEY İçki’nin CEO’su Galip Yorgancıoğlu heyecanla aradı: