’KARS Kaşarı’, SERHAT Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteği, Kafkas Üniversitesi ve Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin çalışmalarıyla coğrafi işaret aldı. Prof. Dr. Mitat Şahin, 32 farklı bileşenden oluşan ve Almanların ’Dağ Kaşarı’ olarak nitelendirdiği Kars kaşarının, hayvanlar merada serbest otlarken elde edilen sütlerden yapıldığını ve hiçbir katkı maddesi içermediğini söyledi.
#SERHAT Kalkınma AjansıKars merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Boğatepe, meşhur Kars gravyer peynirinin doğduğu köy olarak biliniyor. Doğu Ekspresi ile birlikte Kars’a gelen turist sayısının artması Boğatepe köyüne de yaradı. Köydeki aileler, evlerini köye gelen misafirlere açarak, organik köy kahvaltısı ikram etmeye başladı. Ünleri öyle yayıldı ki, büyükelçiliklerden konsolosluklardan köy kahvaltısını tatmaya gelen diplomatlar bile oldu.
#Boğatepe