Taze pişmiş sıcacık bir tabak makarnaya hayır demek zor. Son dönemde bu sevilen lezzeti alıştığımızdan çok farklı şekillerde de görmeye başladık. Hızlı ve pratik taşınabilir karton kapları, özel hamur ve soslarıyla çoğu İstanbul’un Beşiktaş ve Kadıköy semtlerinde açılan yeni nesil makarnacıları derledik.
#Gizem DinçbaşYıla gelecek ayların popüler trendlerini, en çok konuşulacak başlıklarını tahmin ederek, yeni umutlarla girmek âdetten. Artık sadece teknolojinin ya da moda olanın değil, pandeminin yarattığı koşulların da yüksek etkisini hissediyoruz. Koşullar yaratıcılığı teşvik ediyor, yeni kulvarlar ortaya çıktıkça kesin sonuçlar öngörmek de zorlaşabiliyor. Bunların dışında 2022’de neler yükselişe geçecek, neleri normalleştirmeye başlayacağız, en çok hangi lezzetleri tadacağız? Hepsini bir de alanında uzman isimlere sorduk...
#Türk MutfağıMünih Noel sokaklarında her yer Noel baba dekorlu. Ağaca çıkan, hediye torbası tutan, çocuklara hediye dağıtan Noel babalar ve hanımlar. Ev ve iş yerlerinde ise yılbaşı ağacı olmayan yok gibi. Her yere hediyeler ve süsler asılmakta. Dilekler tutulmakta ve yeni yıl dilekleri konuşulmakta. Asla aşırılığa kaçan yok. Saygı en ön sırada. Yesinler, içsinler, dans edip eğlensinler... Münih'te yılbaşı gerçekten çok renkli, işte detaylar...
#MünihParis’e sadece 45 kilometre uzaklıkta cennet gibi bir şehir burası. 36 bin nüfuslu küçük şehir güzel satosuyla prenslere, ormanıyla av düşkünlerine, hipodromuyla atseverlere ezberletmiş adını. Uluslararası şöhretini ise dünya mutfaklarının vazgeçilmezine borçlu: Krem şanti. Güneş Kral, La Fontaine, Moliere’e ev sahipliği yapan Chantilly Şatosu’nda 17 Haziran’da düzenlenecek Diane Kupası at yarışları festival gibi geçecek.
Hey gidi Mehmet Aksel hey!Beş yıl önce onun için ‘takıntılı mükemmeliyetçi’ diye yazmıştım. MSA diye bir okulu var. Mutfak Sanatları Akademisi. Heyecanla anlatıyordu, yaptıklarını, yapacaklarını. Şaka gibi, beş yıl sonra yine karşısındayım. Geçmişte yaptığımız söyleşinin sağlamasını yapıyorum.Vay anam vay!
Oyuncu Rojda ve Ruken Demirer kardeşler, yeni bir işle daha uğraşıyor: Çikolata yapımı. Çocukluk hayallerini yaklaşık bir yıl önce İstanbul Nişantaşı’nda gerçeğe dönüştürdüler. Tamamı el yapımı, malzemeleri yurtdışından gelen bir çikolata butiği açtılar. İsmini de Fransa’nın efsane kraliçesinden ilham alarak “Marie Antoinette Chocolat” koydular. İsmine uygun olarak mekanın dekorasyonunda 1700’lü yılların barok stili kullanıldı.