Leziz çilekler bulduğumda birçok tabağın parçası yapıyorum. Tulum peyniriyle hazırladığım körpe ıspanak salatasına çok yakıştırıyorum mesela. Bademle uyumunu seviyorum, keçi peynirini taze kekik ve labneyle karıştırıp kıtır ekmeklerin üzerine sürüyorum. Üzerine de dilimlenmiş çilek ve kıyılmış bademler koyuyorum.
#ÇilekBirbirinden lezzetli turşular, ev yapımı yoğurt, kefir, faydalı bakteriler içeren kombucha çayı... Fermente edilmiş (probiyotik) bu gıda ve içecekler, sadece bağışıklığımızı güçlendirmiyor, aynı zamanda sindirim sistemimizi iyi çalışır hale getiriyor, duygu durumumuzu düzenliyor. Bu hafta sonu, iki ayrı atölyede probiyotik turşu ve köpüklü probiyotik içecek yapımını öğrenebilirsiniz.
#Begüm Yaramancı