YÖKDİL sınavı ne zaman hangi gün yapılacak? YÖKDİL sınavının tarihi belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sınavı ne zaman hangi gün yapılacak YÖKDİL sınavının tarihi belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 22:10

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen YÖKDİL'in beşincisi 22 Eylül Cumartesi günü yapılmış ve sonuçları kısa süre önce açıklanmıştı. Gözler şimdi altıncı YÖKDİL sınavının yapılacağı tarihe çevrildi. Peki, YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Yükseköğretim tarihinde ilk "alana özgü dil sınavı" olan ve yakın zaman önce beşincisi düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavının altıncısının ne zaman yapılacağı, söz konusu sınava katılım sağlamayı planlayan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte, konuya ilişkin detaylar...

Altıncısı düzenlenecek olan YÖKDİL sınavı için henüz net bir tarih yok. Ancak diğer sınavlar göz önüne alındığında sınavın 2019 yılının şubat ya da mart ayında yapılabileceği tahmin ediliyor. Konuya dair detaylar belli oldukça haberimizden takip edebilirsiniz.

YÖKDİL NE ZAMAN?

YÖK’ün, ilkini 5 Mart 2018’de yaptığı YÖKDİL’in açılımı, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı. Sınav, özellikle doktora ve doçentlik başvuru sürecinde baraj niteliğinde olan Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) geliştirilmesine yönelik, adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemek amacıyla düzenleniyor. Fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler (güzel sanatlar da dahil) ve sağlık olmak üzere üç alanda yapılıyor. Sorular Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanıyor, YÖKDİL’in organizasyonu ve uygulanması ise Anadolu Üniversitesi’nce yürütülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!