YÖKDİL 2020 ne zaman yapılacak? YÖKDİL sınavı giriş belgesi yayımlandı mı?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL 2020 ne zaman yapılacak YÖKDİL sınavı giriş belgesi yayımlandı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2020 00:10

İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı için geri sayım devam ediyor. 2020 yılının ilk Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavında başvurularını yapan adaylar sınavın tarihini beklemeye başladı. Peki, YÖKDİL 2020 ne zaman yapılacak? YÖKDİL sınavı giriş belgesi yayımlandı mı? İşte, YÖKDİL sınavına dair merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

Yılda 2 kez ÖSYM tarafından düzenlenen YÖKDİL sınavının ilki mart ayında gerçekleşecek. Fen bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler alanlarında İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde organize dilen YÖKDİL sınavına kısa süre kala, sınav giriş belgesi de adayların gündeminde yer aldı. Peki, YÖKDİL sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak? YÖKDİL 2020 ne zaman? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

YÖKDİL sınavı giriş belgesi henüz yayınlanmadı. Sınav giriş belgelerinin önümüzdeki hafta yayımlanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz. 

YÖKDİL NE ZAMAN?

Yılda 2 kez ÖSYM tarafından düzenlenen YÖKDİL sınav programıyla beraber YÖKDİL 1 başvuruları 16 Ocak tarihinde sona erdi. Fen bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler alanlarında İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde organize dilen YÖKDİL sınavı 1 Mart 2020'de yapılacak. Sınav 10.15'te başlayacak, 3 saat sürecek. Söz konusu sınavın sonuçları 26 Mart tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

YÖKDİL GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

YÖKDİL sınav sonuçları, sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

BAKMADAN GEÇME!