Uğur Güneri: Hapisteki çiftin ilk fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Güneri: Hapisteki çiftin ilk fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Uğur GÜNERİ
Haberin Devamı

Murat Demirel'in sahibi olduğu Egebank'ın içini boşalttığı iddiasıyla cezaevine gönderilmesinin hemen ardından Ayşenur Esenler de tutuklanmış, daha sonra da iki sevgili cezaevinde evlenmişti. Bugüne kadar birlikte fotoğrafları yayınlanmayan çift, ilk kez 5 yıl önce KLİPS dergisine böyle yakalanmışlardı.

Süleyman Demirel'in hayali ihracat mucidi Yahya Demirel'den yıllar sonra ikinci yeğen vakası kamuoyunda bomba gibi patlamış ve Murat Demirel, sahibi olduğu Egebank'ın içini boşalttığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Pek çok ünlü kişi bu dava gerekçesiyle gözaltına alınırken, Demirel'in sevgilisi Ayşenur Esenler de tutuklanarak cezaevine konmuştu. Çok geçmeden Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nden bomba gibi bir haber daha geldi. Murat Demirel ile Ayşenur Esenler aniden evlenmişti.

Bu sürpriz evlilik hemen herkesi şaşırtmıştı. Hatta Ayşenur Hanım'ın Demirel'in aleyhinde konuşma riski bu nikahla ortadan kalktı, bu nedenle apartopar evlendiler yorumları bile yapıldı. Orasını bilemeyiz. Bildiğimiz, Murat Demirel ile Ayşenur Esenler'in 10 yılı aşkın bir süredir birlikte oldukları. Ancak, Murat Bey medya karşısına çıkmayı sevmediği için bu aşk sadece lafta kaldı ve iki sevgilinin fotoğrafı çekilmedi. Sadece bir istisna hariç.

Evet, Murat Demirel ile sevgilisi Ayşenur Esenler'in ilk fotoğrafı, 1995 nisanında sosyete dünyasının en gözde dergisi KLİPS tarafından çekilmişti. Tabii o zamanlar çok popüler değildi 0. Kartvizitinde banka sahibi yazmıyordu. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeniydi, babası Şevket Demirel'le birlikte çalışıyor ve ‘‘Demyön’ adlı şirketler grubununun sahibi görünüyordu.

O gece Park Şamdan çıkışı arkadaşlarımız fotoğraflarını çekince çok kızmış, hatta bir süre onları takip bile etmiş, ama yoğun trafikte yakalayamamıştı.

İyi ki de yakalayamamış. Kimbilir o gece korumaları ile birlikte kovaladığı muhabirlerimizi yakalasa kaba kuvvet kullanıp, büyük ve tatsız olayların kahramanı olacak ve ilk şöhretini (!) 5 yıl önce yapmış olacaktı!...

Kıyamet kopartan öpüşme

T aze gelin Seren Serengil'in evini terk ederek bir otele yerleştiği ve boşanmak istediği haberi bomba gibi patladı dün. Daha atılan imzaların mürekkebi kurumayan bu evlilik neden çatırdıyordu acaba? Arkadaşımız Salih Keçeci, Seren'in kocası Ozan Kaçmaz ile konuştu.

Eşiyle aralarında bazı anlaşmazlıklar olduğunu söyleyen Kaçmaz, bunun da özellikle Seren'in sahneye çıkmak istemesinden kaynaklandığnı belirtiyordu.

İşte tam o günlerde Seren Serengil'in Kerem Alışık ile çektiği dizideki öpüşme sahneleri magazin dünyasının lider gazetesi Hafta Sonu dergisinde yayınlanınca, çift arasındaki sürtüşmeler doruğa çıkıyor ve Seren evi terk ediyordu. Peki şimdi ne olacaktı? Ozan Kaçmaz, arkadaşımız Salih Keçeci'ye şu açıklamayı yaptı:

‘‘ Seren ile aramızdaki sorunları çözdük ve barıştık. Akşama doğru gidip otelden alacağım, evimize gideceğiz. Ancak, artık sahneye çıkmayacak. Sadece kaset ve rahatsız edici sahneleri olmayan dizi çekimleri yapacak.’

İşte ‘‘Bayan Kaçmaz’ın iki günlük firarının öyküsü...

Aydan Şener’den tacize önlem

Buket Saygı, Hande Ataizi, Oya Aydoğan derken, DSP milletvekili Ahmet Ertürk'ün yaptığı ‘‘Bel sarması‘‘ ile gündeme gelen Aydan Şener de taciz hakkında konuştu.

Fazla ayrıntıya girmeden kendisinin de tacize uğradığını söyleyen Şener, ‘‘Ancak, bu olayları hemen ortaya dökmenin gereği yok. Kadın bu sorunu kendisi halledebilir. Nitekim ben hep kendim hallettim’ dedikten sonra yöntemini şöyle anlatıyor:

‘Öncelikle umut vermeyeceksin. yok eğer laftan anlamıyorsa tekme, tokat, çanta ne güne duruyor!’

Ve ünlü sanatçı taciz olaylarının çorap söküğü gibi gündeme gelmesindeki bir başka soruna değiniyor: ‘‘taciz neredeyse moda oldu. Erkekler korkudan beğendikleri kadına yaklaşamayacak, güzel bir söz söyleyemeyecek.‘‘

Yılbaşında ücretler cüzdan yakacak

Bu sene Ramazanı bitirdikten sonra, yeni yıla gireceğiz. Bu şu anlama geliyor: Yılbaşında hemen tüm eğlence yerleri sabaha kadar açık olacak ve insanlar çılgınca eğlenecek. Eee, bizler şimdiden 2001'e girmenin planlarını yaparız da, sanatçılar boş durur mu? Hemen belirtelim, ne kadar şarkıcı, türkücü, dansöz varsa yılbaşı gecesi sahnede olacak. Kimileri birkaç yerde birden sahneye çıkacak. Aşırı taleple karşılaştıkları için de hemen hepsi ücretlerine büyük oranda zam yaptı bu yılbaşı için. İşte sanatçıların bir gece için istedikleri ücretler:

İbrahim Tatlıses-Hüya Avşar ve Muazzez Ersoy: 50.000 $

Ajda Pekkan-Nilüfer-Ebru Gündeş-Mahsun Kırmızıgül-Bülent Ersoy: 40.000 $

Emel Sayın, Muazzez Abacı-Fedon- Seda Sayan- Harika Avcı-Adnan Şenses: 30.000 $

Gülben Ergen- Zerrin Özer-Özcan Deniz- Alişan: 25.000 $

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!