Uğur Güneri: Geçen yılın unutulmayan olayları

Güncelleme Tarihi:

Uğur Güneri: Geçen yılın unutulmayan olayları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2001 00:00

Uğur GÜNERİ
Haberin Devamı

Milenyuma büyük coşkularla girmiştik...Geçen yılbaşı, yeni binyıla adım atmanın heyecanıydı coşkumuza yansıyan. Ancak, sonraki günleri pek de coşkulu geçmedi 2000'in... Oldukça üzücü, sancılı, zor günler geçirdik toplum olarak. Öte yandan sanat dünyası da nasibini aldı olumsuzluklardan. Özellikle geçtiğimiz yıllarla kıyaslanmayacak kadar fazla yaprak dökümü oldu. Özay Gönlüm, Kemal Sunal, Cenk Koray, Selim Naşit, Gürdal Tosun, Güzin Özipek, Önder Açıkalın, Yıldırım Gürses'i kaybettik. Tabii, mutlu, sevindirici gelişmeler de yaşandı geçtiğimiz yıl. Ancak, ayrılıklar, kavgalar, olaylar daha çoktu ve gündemi uzun süre meşgul etti. İşte geçtiğimiz yılın iz bırakan, unutulmayan önemli olayları...

Levent Kırca ile Oya Başar şaşırttı

Haziran ayının yazı müjdeleyen yakıcı sıcakları kendisini iyiden iyiye hissettirirken, fısıltı gazeteleri de, Levent Kırca ile Oya Başar'ın ayrıldığını manşet yapıyordu. Bu dedikodulara karşın ısrarla suskun kalan taraflar, daha sonra mahkemenin yolunu tutup tek celsede boşanarak, 15 yılı nikahlı olmak üzere 20 yıllık birlikteliklerine son veriyordu.

Herkes şaşkındı. Nasıl olurdu, örnek bir aile dağılmıştı. Kırca ile Başar tam anlamıyla mesleki anlaşmazlığa düşmüş ve bu sürtüşme onları boşanmaya götürmüştü. İşte o günlerde bu köşede sürpriz boşanmayı değerlendirirken, iki örnek sanatçı arasındaki anlaşmazlığı değerlendirip, ‘‘Sanatsal farklılıkları ve bazı oyuncularla ilgili farklı düşünceleri sonunda onları inatlaşmaya götürdü ve ayrıldılar. Ancak inanıyoruz ki, zaman içinde bu inatlaşma yumuşayacak, Levent ile Oya yeniden biraraya gelip nikah tazeleyecekler’’ diye yazmıştım. Zaman beni haklı çıkardı. Levent Kırca ile Oya Başar arasındaki buzlar eridi. Şimdi ufukta tazelenmesi gereken nikah gözüküyor.

İbrahim Tatlıses’in başına gelenler

Levent Kırca ile Oya Başar'ın sürpriz ayrılığının şoku sürerken, yeni bir ayrılıkla sarsıldı sanat dünyası. 18 yıldır aynı yastığa baş koyan İbrahim Tatlıses ile Derya Tuna'nın ayrılığı bomba gibi patladı.

Beraberlikleri boyunca pek çok kez darılıp barışmıştı İbo ile Derya. . Derya Tuna da İbrahim’i kadınların hiç rahat bırakmadığını söylüyordu.

Evet, ne olursa olsun ama Derya Tuna'ya sevgisi ve saygısı çok büyüktü. Yine bu köşede ikisi arasında çıkan bir tartışmadan sonra bu köşede yazdığım yazıda, ‘‘Hiçbir kadın boşuna heveslenmesin. Hangi koşullar altında olursa olsun, İbrahim Tatlıses'in gönlünün sultanı olamaz. Olsa olsa en çok gelip geçici bir renk olur. İbo, Deryası'ndan asla vazgeçmez‘‘ demiştik.

Ancak bu kez, TV programının ve sahne çalışmalarının dansözü Asena yüzünden gelen ayrılık daha sert ve keskin gözüküyor, Derya Tuna da yaptığı açıklamalarla kararından dönmeyeceğini bildiriyordu. Bunun en büyük nedeni de yazılıp çizilenlerin dışında özellikle laf taşıyanlar ve dedikoduculardı. Çünkü Derya Tuna'nın kadınlık gururunu incitecek haberler taşıyorlardı sürekli. Tuna da, giderek taviz vermez bir tutuma giriyordu. Tatlıses ise, bu konuda yaptığı tüm açıklamalarda iki şeyin altını çiziyordu. Birincisi Derya Tuna'ya olan sevgi ve saygısı. İkincisi ise, 'Biz aramızdaki zorunu çözeriz, ama bizi rahat bıraksınlar'.

Sonuçta İbrahim Tatlıses, bir ömür paylaştığı, çocuğunun annesi Derya Tuna'yı yeniden kazanmak için ısrarla ve aylarca sürdürdüğü mücadeleyi kazandı ve barıştılar. Yeni yıla da çocukları İdo ile birlikte girerek mutluluklarını sergilediler. Ehh, bizim de aylar önce bu köşeden dile getirdiğimiz ‘‘Hiçbir kadın İbo ile Derya'nın arasına giremez‘‘ yorumu doğru çıkıyor, iki hayat arkadaşının arasına dansöz Asena da giremiyordu.

Ne skandalmış

Ağustos ayının hemen başında Süleyman Nazif'te yapılan 'Derman Bey' dizisinin kokteyli pek bir renkliydi doğrusu. Kadir İnanır, yeni başlayacağı bu dizi için Haluk Kurtoğlu, Can Gürzap, Bülent Bilgiç, Nebahat Çehre'den oluşan usta sanatçıların yanısıra, Buket Saygı, Ayşe Hatun Önal, Aysu Baçeoğlu, Özgül Kavruk, Ebru Güzel, Başak Sayan gibi güzel mankenleri de toplamıştı. Kokteylde de sürekli bu güzel mankenleri etrafına toplayarak medyaya poz veriyor, ‘‘Kadir Bey, bu kadar güzel oyuncu ile dizi çekerken bir aşk yaşanır mı?’ sorularına da, ‘‘Yaşanacak bir aşk varsa yaşanır, buna kimse karşı koyamaz‘‘ yanıtını veriyordu.

Anlaşılmıştı, bu güzellerden birisiyle aşk yaşanacaktı, kaçınılmazdı ve eli kulağındaydı. Nitekim ekip Kuşadası'na gittikten sonra kısa bir süre sonra Kadir İnanır'la Buket Saygı arasında bir yakınlık olduğu göze çarpmaya başladı. Tam bu yakınlıkla ilgili haberler yapmaya hazırlanıyorduk ki, 9 Eylül 2000 tarihinde Çelik ile sevgilisi Buket Saygı yaptıkları basın toplantısında müthiş iddialar attılar ortaya. Kadir İnanır, Buket Saygı'yı taciz ediyordu. Çelik yaptığı açıklamalarda, Kadir İnanır'ın tacizlerinden bunalan sevgilisi Buket Saygı'nın durumu kendisine bildirmesinden sonra Kuşadası'na gittiğini, Kadir İnanır'a mesaj çekip görüşmek istediğini, ama görüşemediklerini bildiriyor, sevgilisinin bu koşullar altında dizi çekimlerinden ayrılacağını belirterek, İnanır'ın Buket Saygı'ya ve kendisine çektiği telefon mesajlarını gösteriyordu. Ortalık tam anlamıyla karışmıştı. Yılların aktörü bu iddialara şu yanıtı veriyordu:

‘‘Ben dizideki tüm genç oyunculara sevgi ve motive mesajları çekerim. Buket Hanım, bunları yanlış anlamış. Çelik'e ise asla tehdit mesajı çekmedim. Benim telefonum çekimlerde yanımda olmaz. Yardımcım veya başkaları ile konuşmuş veya mesajlaşmışlardır.’

Neyse, olay daha sonra mahkemeye intikal etti. Çelik ve Buket Saygı Kadir İnanır hakkında dava açtılar.

Ancak, bu mesaj tacizi ve motive olayı aylarca kamuoyunu meşgul etti. Espriler üretildi. Ve tele mesajlı başka aşk ve taciz olayları da yaşandı.

2000’in diğer unutulmayanları

Sevil Demir isimli genç kız rahmetli Barış Manço'nun sevgilisi olduğunu açıkladı ve ünlü sanatçının kalp krizi geçirdiği gece birlikte olduklarını belirterek, nasıl fenalaşıp öldüğünü anlattı.

Şarkıcı Emrah'ın çocuğunun babası olduğu iddasıyla 9 yıldır adliye koridorlarında dolaşan Ebru Çolak, sonunda babalık davasını kazandı.

Kibariye, kendisinden 20 yaş küçük sevgilisi M.Ali Küçükbalçık'la evlendi ve ilk çocuğunu doğurdu.

Seda Sayan, Tuncay Kıratlı ile sürpriz bir evlilik yaptı, 7 ay sonra da boşandı.

Lale Manço'nun işadamı Serdar Ahıskalı ile büyük aşk yaşadığı ortaya çıktı.

Sibel Can'ın mart ayında evlendiği işadamı Sulhi Aksüt, senet borçları yüzünden cezaevine girdi.

Okan Bayülgen'den ayrılan Deniz Akkaya ile Erdal Acar arasında büyük bir aşk başladı. Geçenlerde askerden izinli gelen Acar ile Akkaya, Plaza Otel'de buluştular.

Meltem Cumbul ile Üniversal Müzik Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Gözalan aşkı ortaya çıktı.

Cem Özer'le Esin Maraşlıoğlu boşandı, Nilüfer ile Gökberk Ergenekon arasındaki beraberlik bitti.

Levent Kırca ile Oya Başar, 15 yıllık evliliklerini tek celsede bitirdiler.

Ajda Pekkan ile menajeri Armağan Düzgit olaylı bir şekilde ayrıldılar. Düzgit, Ajda'nın vergi kaçırdığını, kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Hande Ataizi, çevirdikleri Melekler Evi filminde Talat Bulut'un kendisini taciz ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Orhan Gencebay, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı, daha sonra Amerika'ya giderek by Pass oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!