Tutuklu akademisyen Esra Mungan koğuşa alındı

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu akademisyen Esra Mungan koğuşa alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:39

‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine 1128 akademisyenle imza attıktan sonra bildirinin arkasında olduklarına dair açıklama yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutulduğu tek kişilik hücreden koğuşa alındı.

Haberin Devamı

Tecridin son bulduğu haberini Mungan’ın avukatı Meriç Eyüboğlu kişisel Twitter hesabından duyurdu.

O akademisyenler tutuklandı

“Esra Mungan’ın tecridi bitti, nihayet koğuşa geçti” diyen Eyüboğlu, yardımları için CHP milletvekili Veli Ağbaba’ya teşekkür etti; diğer tutuklu akademisyenler Ķıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya için de tecridin kalkmasını beklediklerini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, 10 Mart'ta Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Şube'de yeniden bir basın açıklaması yaparak barış talebinde ısrarcı olduklarını açıklamışlardı. Bu açıklamanın ardından akademisyenler hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve sevk edildikleri mahkeme tarafından 15 Mart'ta "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmalarına karar verilmişti.

Haberin Devamı


BAKMADAN GEÇME!