Türkiye'de kadın olmak şiddetin cezasız kalması demek olmasın

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede kadın olmak şiddetin cezasız kalması demek olmasın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 11:07

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, evlenme teklifini kabul etmeyen TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı 16 bıçak darbesiyle öldüren Orhan Munis'in bu suçu tasarlayarak işlemediğine kanaat etti. Mahkemeye göre, sanık, Kaçmaz'ı 'tutku derecesindeki aşırı sevgiden kaynaklı duygusallığın etkisiyle ve ruh halinde yarattığı hiddetle' öldürdü. Mahkeme "Hiddetin sonucu olarak maktuleye bıçak darbelerini vurmuştur" kararını verince ceza da 'tasarlayarak öldürme'nin karşılığı olan ağırlaştırılmış müebbet yerine müebbet oldu; sanık, 30 yılı aşkın süre kesintisiz hapis yatmaktan kurtuldu.

Haberin Devamı

Ne yazık ki söz konusu davada yaşanan bu durum Türkiye'deki kadınlar için ilk değil. Daha önce birçok kez, kadına yönelik suçlarda erkek sanıklar şu veya bu gerekçelerle ceza indirimi aldı. Kimi zaman iyi hal dendi, kimi zaman hafifletici nedenler bulundu, kimi zaman ise neredeyse şiddete uğrayan kadını suçlu çıkaracak kararlar verildi. Her seferinde "Bu son olsun" denildi, her seferinde Türkiye'de kadın olmak ve erkek olmak tartışıldı.

Arşivlerde ufacık bir araştırma yapanın karşısına yüzlerce farklı haber, yüzlerce skandal karar çıkıyor. İnsan adeta bir dipsiz kuyuya düşmüş gibi oluyor. İşte sonu bir türlü gelmek bilmeyen o davalardan çoğu sadece son bir-iki haftada yaşanmış birkaçı...

ÖLDÜRME GEREKÇESİ: AŞIRI SEVGİ

BAŞINA TAŞLA VURDU, TECAVÜZ ETTİ, 'SAYGIN TUTUM' İNDİRİMİ ALDI

Haberin Devamı

ESKİ DAVAYI EMSAL GÖSTERDİ, 'TAYT İNDİRİMİ' İSTEDİ

'SÖZLERİ ERKEKLİĞİME DOKUNDU' DEDİ İNDİRİM İSTEDİ

TECAVÜZ ETTİ, HORTUMLA DÖVDÜ, 'RIZA VAR' DİYE BERAAT ETTİ

14 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNA 34 KİŞİ İSTİSMARDA BULUNDU ÇOĞU CEZA BİLE ALMADI

EŞİNE KAYNAR SU DÖKTÜ, 'YANLIŞ ANLAŞILMA VAR' DEDİ

EŞİNİ SOPAYLA DÖVEREK ÖLDÜRDÜ, 13 AYDA TAHLİYE EDİLDİ

EŞİNİ 'PORNO FİLMDEKİ KADINA BENZİYOR' DİYE ÖLDÜRDÜ, TAHRİK İNDİRİMİ ALDI

BAKMADAN GEÇME!