Terör ateşi dağ evine düştü

Güncelleme Tarihi:

Terör ateşi dağ evine düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 15:26

Diyarakır Silvan ilçesinde PKK lı teröristler tarafından Şehit edilen Teğmen Altuğ Pek'in acısı Muğla-Menteşe Paşapınarı mahallesindeki bir dağ evi olan tek gözlü derme çatma barakaya düştü.

Haberin Devamı

Helallik almak için baba ocağına getirilen Şehit Teğmen Altuğ Pek için dökülen gözyaşları Paşapınarı'nı gözyaşı pınarına dönüştürdü.



Diyarbakır Silvan ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik  sürdürülen operasyonda şehit düşen Teğmen Altuğ Pek, gözyaşları arasında Yeni Şehir Mezarlığı Şehitliğinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Terör ateşi dağ evine düştü

 

Diyarbakır’da Şehit düşen Jandarma Teğmen Altuğ Pek’in  ailesi Muğla’nın Paşapınarı mahallesinde bir dağ başında tek gözlü derme çatma barakada yaşadığı ortaya çıktı.

Şehit haberini alan Muğla halkı dağ başında barakada  yaşayan Pek ailesine koştu. Şehit ailesinin dağ başında barakada yaşaması yürekleri daha da dağladı.

Bir tarafta Şehit Teğmen için gözyaşları sel olurken diğer taraftan da  ‘’Neden hep sıvası dökük, derme çatma, binada yaşayan ailelerin çocukları şehit olur?’’ şeklinde sessiz bir isyan vardı.

Haberin Devamı

Beş ay önce göreve başlayan şehit teğmen Altuğ Pek’in  yaşamı yokluk içinde başlamıştı.

Bir dağ evinde yaşayan okula gitmek için beş kilometre yol kat eden Teğmen Altuğ Pek her türlü zorluğun üstesinden gelerek Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik bölümünü bitirmişti. Öğretmen olarak atanamayan  Altuğ Pek beş ay önce sözleşmeli Jandarma Teğmen olarak
orduya katılmıştı.

Terör ateşi dağ evine düştü

Altuğ Pek Teğmen olarak katıldığı ordu görevini ancak beş  ay yapabildi. Teğmen Pek önceki gün Diyarbakır’ın Silvan  ilçesinde ki operasyonlar sırasında PKK lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit düştü.

Haberin Devamı

Pek ailesine kara haber tez ulaştı. Asker görevlileri ile  Sağlık görevlileri eşliğinde şehit haberini vermek için Paşapınarı mahallesindeki dağa çıktı. Dağ evinde yaşayan  Pek ailesi çocuklarının Şehit olduğunu öğrenince annesi Fatma Pek ve Şehidin kardeşi Aliye Pek baygınlık geçirerek yere yığıldı.

Anneye ve kardeşe sağlık görevlileri anında müdahale etti.

Şehidin naaşı dün akşam üzeri Muğla merkeze getirildi. Şehit Altuğ Pek’in naaşı Muğla Devlet Hastanesi morguna kondu.

Terör ateşi dağ evine düştü

Geceyi burda geçiren Şehit Altuğ Pek'in naaşı helallik almak için beş ay öncesine kadar yaşadığı dağdaki tek gözlü baba evine getirildi. Bu arada çok sayıda yurttaş Şehidin baba evine akın etmişti. Şehidin kardeşi Aliye Pek ağabeyinin Türk Bayrağına sarılı tabutundan kopamadı. Son kez baba ocağına getirilen Şehit Teğmen için dökülen gözyaşları Paşapınarını gözyaşı  pınarına dönüştürdü.

Haberin Devamı

Buradan Muğla Menteşe ilçesinde ki Kurşunlu Camiiye  getirilen Şehit Altuğ Pek için askeri tören düzenlendi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra  Vali Vekili Salih Gürhan, Aydın Jandarma Bölge Komutanı  Tümgeneral Murat Kırkaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Namık Alper, Muğla Büyükşehit Belediye Başkanı Osman Gürün, Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Mehmet Erdoğan Menteşe Kaymakamı Zeki Aslan ile  vatandaşlar katıldı. Buradaki törenden sonra Şehit Teğmen Altuğ Pek Yeni Şehir Mezarlığındaki Şehitlikte toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!