Teorik eğitim nedir? İşte uygulamalı ders ile ilgili merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Teorik eğitim nedir İşte uygulamalı ders ile ilgili merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2021 03:37

Teorik ve uygulamalı ders, Sağlık Bakanlığı'nın üniversiteler için yaptığı açıklamanın ardından gündeme geldi. Üniversiteler için uygulamalı derslerin başlamasına yönelik YÖK'e görüş bildirildi. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği üniversitelerde teorik eğitim, derslerin anlatılarak ve bilgiye dayanan kısımlarının gösterilerek gerçekleşmesi anlamına geliyor. Uygulamalı eğitimde ise öğrenciler dersleri laboratuvar ve uygulama alanlarında işleyebiliyor. İşte, uygulamalı eğitim nedir sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

Haberin Devamı

Üniversitelerde uygulamalı eğitim son gelişmeler sonrası merak konusu oldu. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, " Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir." ifadesini kullandı. Uygulamalı eğitim derslerin dijital ortamsız olarak, somut olarak işlenmesi anlamını taşıyor. Teorik eğitim ise bilgiye dayanan temel kavramlar olarak adlandırılabilir. 

UYGULAMALI EĞİTİM NEDİR?

Teorik eğitim çoğunlukla ya da bütünüyle kuramsal konu ve sorunların ele alındığı, tartışıldığı derslerdir.

Teorik derslerde akademisyen öğrencilere ders anlatımı gerçekleştiriyor. Örneğin diş hekimliği fakültelerinde hastaya uygulanan diş çekiminin yapılması uygulamalı eğitim alanına giriyor.

Haberin Devamı

Uygulamalı derslerde eğitimciler öğrencilerden öğrendikleri bilgileri göstermesini isteyebilir. Direksiyon sınavları da uygulamalı eğitim kapsamında girmektedir.

Teorik eğitim nedir İşte uygulamalı ders ile ilgili merak edilenler

ÖRGÜN EĞİTİM NEDİR?

Örgün eğitim genelde okul eğitimi olarak bilinir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde daha önceden belirlenmiş plan ve program eşliğinde öğrencilere gerekli bilgiler aktarılır. Aynı yaş grubundan ve aynı seviyedeki öğrenciler için uzman öğretmen ve eğitmenler eşliğinde dersler verilir. Örgün eğitim içerisinde belli basamaklar bulunmaktadır. Kişi kendini geliştirerek bu basamakları her yıl itibarıyla geçer.

Örgün eğitim basamakları içerisinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim yer almaktadır. Ayrıca örgün eğitimler içerisinde burslu, harçsız ya da ücret eğitimler de bulunmaktadır. Anaokulundan liseye kadar değişkenlik gösteren örgün eğitim, aynı şekilde üniversite eğitimi konusunda da kendi içerisinde değişebilmektedir. Buradaki ortak amaç Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış plan ve program dahilinde öğretim sağlanmasıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!