TEOG tercihleri ne zaman yapılır? TEOG tercih robotu uygulaması

Güncelleme Tarihi:

TEOG tercihleri ne zaman yapılır TEOG tercih robotu uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 11:02

TEOG tercihleri, sonuçların ardından araştırılmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı güvencesiyle yüz binlerce gencin gerçekleştireceği lise tercihleri, toplam 10 gün sürecek. Aileler, rehberlik öğretmenleri ve öğrencilerin ortaklaşa gerçekleştireceği TEOG tercihleri sonrasında okullar belirlenecek. Peki, milyonlarca kişinin merakla beklediği TEOG tercihleri ne zaman yapılacak? İşte, merakla beklenen konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

TEOG tercih süreci için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen YEP (Yerleştirme Esas Puanı) 30 Haziran’da adayların erişimine açıldı, şimdi tüm öğrencilerin gözü kulağı lise tercihlerinin gerçekleşeceği tarihte. TEOG yerleştirme işlemleri yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacak. Peki TEOG tercihleri ne zaman?

Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilebilecektir.

Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde www. meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Yerleştirme işlemleri yapılırken nelere dikkat edilecektir?

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri;

• tercihleri doğrultusunda,
• okul kontenjanlarına göre,
• yerleştirmeye esas puan üstünlüğü esas alınarak yapılacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacaktır?

Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.

Öğrenciler yerleştirildikleri okula nasıl kayıt yaptıracaktır?

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kayıtları otomatik olarak yapılacaktır. Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacaktır?

Haberin Devamı

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin iki nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman ilan edilecektir?

Okulların boş kalan kontenjanları, 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecektir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacaktır?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları,
• 14-18 Ağustos 2017,
• 21-25 Ağustos 2017,
• 28 Ağustos-6 Eylül 2017

Haberin Devamı

tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,
• 21 Ağustos 2017
• 28 Ağustos 2017
• 8 Eylül 2017

tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

TEOG TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN!

TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILACAK?

Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri kapsamında öğrenciler ve veliler "e-okul.meb.gov.tr" adresi üzerinden hizmete sunulan tercih robotunu kullanarak bilinçli tercihlerde bulunabilecek. Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapılabilecek. Ayrıca bilgilendirme amaçlı olarak da yüzdelik dilimin daha altında ve üstündeki değerlerle de tercih listeleri oluşturulabilecek. Öğrenciler, tercih listesinde okulların yüzdelik dilimleri, türü, öğretim şekli, kontenjanı, yabancı dil ve pansiyon durumu gibi detaylı bilgileri de inceleyebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!