TEOG sonuçları e-Okul’da! Hemen tıkla, öğren!

Güncelleme Tarihi:

TEOG sonuçları e-Okul’da Hemen tıkla, öğren
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 20:36

TEOG sonuçlarının açıklandığını yaptığı yazılı açıklama ile duyuran MEB, sınav sonuçlarının saat 19:00 itibariyle e-Okul sistemine aktarıldığını açıkladı. Yüzbinlerce öğrencinin sabırsızlıkla beklediği TEOG sonuçlarını haberimizdeki linkten öğrenebilirsiziz. Linki tıkla TEOG sonuçlarına anında ulaş…

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında gerçekleştirilen sınav sonuçları bugün saat 19:00’da açıklandı. MEB, 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavı sonuçlarının e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne aktarıldığını duyurdu.

Yüzbinlerce öğrencinin heyecanlı bekleyişi, TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasıyla son buldu. Öğrenciler, TC kimlik numarası ve okul numarasını sisteme girerek sınav sonuçlarını kolayca öğrenebilecek. TEOG sonuçlarını e-okul.meb.gov.tr'den öğrenmek isteyen veliler de e-okul veli bilgilendirme sistemine girerek, TEOG sonuçlarına ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG sınav sonuçlarına dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlara değinildi: “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında birinci döneme ait ortak sınavlar 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımız her yıl sınav takvimini ilan ederken hem öğrenci, öğretmen ve okul idaresince yapılması gereken iş ve işlemlerin zamanında gerçekleşmesini öngörmekte, hem de sınav sorularına yönelik itirazların hukuka uygun bir biçimde değerlendirilmesi için gerekli başvuru ve yargı sürecini dikkate almaktadır. 15 Ocak 2016 tarihi itibarıyla ivedi yargılamaya ilişkin süre tamamlanmıştır. Türkiye genelinde ve yurt dışındaki 14 merkezde gerçekleştirilen sınavlara ilişkin sonuçlar, bugün saat 19.00 itibarıyla e- okul sistemine aktarılmıştır. Sonuçların tüm öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diler, süreçte katkısı olan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Öğrenciler ve veliler için büyük kolaylık sağlayan e-okul veli bilgilendirme sistemine (VBS) giriş yapmak oldukça basit. e-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Uygulamaya girdikten sonra açılan menünün üst bölümünde bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrenciye ait bilgiler giriliyor. Bu bölümün doldurulması için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasının bilinmesi gerekiyor. Bilgiler girildikten sonra ekrandaki rakamlar yazan alana sistemde görülen rakamlar girildikten sonra giriş butonuna basılıyor. Böylece sisteme giriş sağlanıyor.

Haberin Devamı

TEOG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN.

TEOG SONUÇLARINI E-OKUL’DA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN.

BAKMADAN GEÇME!