TBMM'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni... 'Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2023 14:58

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz, karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. Milli yürekler, sadece darbeyi püskürtmekle kalmamış, 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüştür." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise atılan bombaların Türkiye’nin bağımsızlığına, Türkiye’nin geleceğine atılan bombalar olduğunu söyleyerek, "Bu aynı zamanda iç savaşı tetiklemek üzere düğmeye basılmış olan, kökü dışarıda olan bir teşebbüstü. Ayrıca bu teşebbüs sadece adına FETÖ dediğimiz bir dar grubun ordunun içerisinde öbeklenmiş ve odaklanmış bir ihanet çetesinin işi değil, apronda sırasını bekleyen başka ihanet çetelerinin de işin içinde olduğu, uluslararası güçlerin de destek verdiği son derece karmaşık ve son derece komple dizayn edilmiş bir darbe teşebbüsüydü" diye konuştu.

Haberin Devamı

TBMM'deki 15 Temmuz Anıtı'nda düzenlenen anma törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Kurtulmuş ve Yılmaz, 15 Temmuz Anıtı'na şehitler anısına karanfil bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin Türkiye’de demokrasiye ve millet iradesine vurulmaya çalışılan prangaların ihanet dolu son halkası olduğunu belirterek, “27 Mayıs askeri darbesiyle başlayan müdahalelerle demokrasimiz, vesayetçilerin hedefi olmuş ve milletin sesi defalarca bastırılmak istenmiştir. Her fırsatta ifade ediyoruz; demokratik bir ortamda darbeye kalkışanlar, milli iradeye karşı olanlardır. O karanlık gece milli iradenin sembolü olan Meclisimiz ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bombalanması milli irade düşmanlığının en açık göstergeleridir. Dolayısıyla, bütün darbeler ve darbeciler tabiatı ereği gayri millidirler. 15 Temmuz’da FETÖ üyelerinin tertip ettiği girişim, milletimizin tanklara, silahlara göğsünü siper etmesiyle engellenmiş ve bir direniş destanına dönüşerek, geçmişteki tüm darbe girişimlerinden ayrılmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz, karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. Milli yürekler, sadece darbeyi püskürtmekle kalmamış, 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüştür." dedi.

TBMMde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni... Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır

Haberin Devamı

"TÜRKİYE YÜZYILI'NDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ DEMEK İÇİN BURADAYIZ"

Yılmaz, "Bu büyük direniş, aslında tüm dünyanın ders çıkarması gereken bir hadisedir. Dünya demokrasi tarihine geçecek kıymette olan bu şanlı direnişe maalesef demokratik dünya yeterince sahip çıkmamıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bizler, bir yandan demokrasiye olan güçlü sahiplenmemizi diğer yandan “Türkiye Geçilmez” şuurunu her daim taze tutmak için buradayız. “Biz bu dünyada milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık, tanımıyoruz” diyerek her türlü vesayetin karşısında sarsılmaz bir kale gibi duran Cumhurbaşkanımızın onurlu duruşunu bir kez daha hatırlatıyoruz. FETÖ, PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleri eliyle, Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen odaklara, özgürlüğümüzden; yerli-milli politikalarımızdan, Türkiye Yüzyılı’nda da vazgeçmeyeceğiz demek için buradayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

TBMMde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni... Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır

"HERKES BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANININ PARÇASI OLDU"

TBMM Başkanı Kurtulmuş da, 15 Temmuz'da Türkiye’nin her yerinde bir taraftan ihanet kol gezerken, diğer taraftan direniş ve kahramanlık destanları ortaya konulduğunu dile getirerek, "Bu ihanet ve kahramanlık destanlarının eş zamanlı olarak yaşandığı mekanlardan birisi de içinde bulunduğumuz Gazi Meclisi'mizdir. Hemen şuraya atılan bomba, az ilerideki genel kurul salonunun yanına atılan bomba o akşam sadece Meclis'i yok etmek için değil Türkiye’nin bağımsızlığını, Türkiye’nin demokrasisini, Türkiye’nin geleceğini yok etmek için atılmış bombalardı. O bombalara rağmen hemen karşı tarafta Genelkurmay’ın önünde mücadele eden insanların verdiği büyük mücadele, hemen bu meclisin içerisinde o gün meclis salonuna gelen başta başkanımız İsmail Kahraman Bey olmak üzere bütün siyasi partilerin mensubu değerli kardeşlerimiz herkes bir büyük kahramanlık destanının parçası oldular. Hepsinden Allah razı olsun. Allah bir daha bu ülkeye böyle bir şey yaşamayı asla göstermesin, milletimizi bu tür belalardan uzak tutsun" dedi.

TBMMde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni... Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"MİLLET, CAN SİPARENE SOKAKLARA ÇIKTI"

Kurtulmuş, 15 Temmuz'un sadece yönetime el koyarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve mevcut hükümeti iş başından uzaklaştırma hedefini taşıyan karanlık bir teşebbüs olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bu aynı zamanda iç savaşı tetiklemek üzere düğmeye basılmış olan, kökü dışarıda olan bir teşebbüstü. Ayrıca bu teşebbüs sadece adına FETÖ dediğimiz bir dar grubun ordunun içerisinde öbeklenmiş ve odaklanmış bir ihanet çetesinin işi değil, apronda sırasını bekleyen başka ihanet çetelerinin de işin içinde olduğu, uluslararası güçlerin de destek verdiği son derece karmaşık ve son derece komple dizayn edilmiş bir darbe teşebbüsüydü. Bu özelliğiyle sadece bir çeteyi değil, bir grubu değil emperyalist bir teşebbüsü de işaret etmek, bilmek, anlamak ve gelecek nesillere anlatmak durumundayız. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bu özellikleriyle de birlikte hiç hesaba katamadıkları bir şey milletin sokaklara, meydanlara çıkıp, direnebilme kabiliyetini göstereceğiydi. Allah’a çok şükür bu millet imanı kadar aziz bildiği vatanını korumak, ülkesini korumak, işgalcilere imkan tanımamak için can siperane bir şekilde sokaklara çıktı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!