Tayvan meclisinden Türkiye’ye turnuva önerisi

Güncelleme Tarihi:

Tayvan meclisinden Türkiye’ye turnuva önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Tayvan Meclis Başkanı Zih Ni Huang, TBMM ile dövüş sporlarında bir dostluk turnuvası düzenlemekten onur duyacaklarını ifade ederek Türkiye’ye davette bulundu.

Haberin Devamı

Tayvan meclisindeki kürsüsünden Türkiye’ye seslenen Huang’ın, “Senelerdir ‘Türkiye Meclisi’nde Kavga’ konulu haberler, haber bültenlerimizin son sıralarında kendine yer buluyor. Duyduk ki siz de bizim meclisimizdeki kavga görüntülerini izliyormuşsunuz, siz de bize karşı boş değilmişsiniz” sözleriyle, iki ülke arasındaki ortak kültürel noktalara dikkat çekti.
TBMM’ye çağrıda bulunan Huang, “Gelin bu işi bir dostluk turnuvasına çevirelim. Kozlarımızı ringlerde paylaşalım. Sözler sussun, yumruklar konuşsun” diyerek turnuva öncesi Türk tarafına şakayla karışık da olsa gözdağı vermeyi ihmal etmedi.
Turnuvanın kick box, karate ve tekvando gibi dallarda yapılmasını öneren Huang, Türk tarafından güreşin de turnuvaya dahil edilmesi yönünde bir talep gelmesi halinde bu konuda da ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Huang, “Tabii Uzakdoğu kökenli olduğumuz için bizim bu kavga, dövüş işlerine biraz yatkın bir yapımız var biliyorsunuz. Yani tabiri caizse pire gibi adamlarız. Bu konuda Türk tarafının haklı çekinceleri olabilir. Ancak biz de ufacık tefecik insanlarız, etimiz ne budumuz ne, bi vursanız yarısı boşa gider” sözleriyle karşı tarafın karşılaşmaya dair kaygılarını giderdi.

Haberin Devamı

“REHAVETE KAPILMAYALIM”

Turnuvayla ilgili olarak kendileri açısından da benzer soru işaretleri olduğunu samimiyetle ortaya koyan meclis başkanı, “Örneğin Zeyid Aslan diye bir arkadaşı gerçekten ağzımız açık izledik. O gözü dönmüşlük, o intihar komandosu motivasyonu, ne yalan söyleyelim, bizi bir hayli tedirgin etti. Buradan milletvekili arkadaşlarımızı uyarıyorum, arkadaşlar lütfen bunlara uyup kavga sırasında kendimizi kaybetmeyelim, anaya bacıya küfretmeyelim, adamların tersi çok pis” diyerek Tayvanlı parlamenterleri de rehavete kapılmamaları konusunda şimdiden uyardı.

Son Dakika

Yılın 364 gününü ‘varoş’, ‘amele’, ‘kıro’ olarak geçiren işçi sınıfında, bir günlüğüne de olsa ‘marjinal grup’ olma sevinci...
Ergenlerin Justin Bieber hayranlığıyla dalga geçmek isteyen Ceren Güntuz (32), New Kids On The Block geçmişiyle yüzleşmeye çalışıyor.
 ‘Başlı Başına Başka Bir Programın Konusu’ adlı programda bu akşam yine hiçbir şey konuşulmadı.
4 kat 8 dairelik konut projesine ‘Global-Inn House Park Residence’ adını veren inşaat şirketine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan uyarı: “Özlem Apt. neyinize yetmiyor?”
İETT, ‘Servis Dışı’ hattında çalışmak üzere 46 otobüsü daha törenle hizmete soktu.
İsmini Google’da görsellere yazınca ‘frikikleri, bacak, çıplak’ gibi seçenekler çıkmayan kadın şarkıcının henüz ünlü olduğu kabul edilmiyor.
Serdar Ortaç’ın evleneceği söylentileri ‘ada’da tedirginliğe neden oldu. Olağanüstü toplanan Kıbrıs hükümeti, ekonominin zarar görmemesi için bir dizi önlem almaya hazırlanıyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!