Tam kapanma süresi uzatıldı mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Güncelleme Tarihi:

Tam kapanma süresi uzatıldı mı Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 14:30

Tam kapanma süresince devam eden sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Covid-19 ile mücadele kapsamında uygulanan ve 29 Nisan tarihinde başlayan ve 17 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağının uzatılıp uzatılmayacağı sorgulanmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın ardından gelecek olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle sokağa çıkma yasağı tariflerinin uzatılıp uzatılmayacağına dair araştırmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam kapanma ile ilgili yaptığı açıklamada, Kabine Toplantısı'nda normalleşmenin ele alınacağını bildirdi. Tam kapanmanın ne zaman biteceği merak konusu oldu. Peki, tam kapanma süresi uzatıldı mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? İşte, 17 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

Haberin Devamı

Tam kapanmanın sona ereceği tarih, son gelişmeler ile takip ediliyor. 17 günlük sokağa yasağı kısıtlaması alınan tedbirler neticesinde yayımlanan genelgeler doğrultusunda devam ediyor.

TAM KAPANMA NE ZAMAN BİTİYOR?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede tam kapanmanın 17 Mayıs'ta sona ereceği bildirilmişti. Konuya dair son önemli açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay tam kapanma sorusuna, "Verileri görürüz değerlendiririz ama şu anda bir uzatma gündemimizde yok." yanıtını verdi. Yeni bir açıklama yapılmadığından dolayı tam kapanmanın 17 Mayıs'ta bitmesi bekleniyor.

Tam kapanma ne zaman bitecek ve uzatılacak mı hususunda son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. 17 Mayıs tarihine kadar devam edeceği daha önceden açıklanan tam kapanma için uzatılma kararı alınıp alınmayacağı bir süredir konuşulan konular arasındaydı. 6 Mayıs tarihinde katıldığı canlı yayında bu soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanmanın uzatılması konusunun gündemlerinde yer almadığını ifade etti. Bu açıklamadan bir süre sonra yine bir canlı yayında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, benzer bir soruya yanıt verdi. Bakan Soylu, tam kapanma ne zaman bitecek ve yasaklar uzatılacak mı sorusunu yanıtladı.

Haberin Devamı

TAM KAPANMA SÜRESİ UZATILDI MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de yayınlanan 24 Özel programında açıklamalarda bulundu. Soylu, "Tam kapanmanın etkilerini bugünden itibaren göreceğiz. Bu, doğru bir istikamette gittiğimizin en temel göstergesidir. 17'sinde elde edeceğimiz rakamla, o yapacağımız Kabine'de Bilim Kurulunun ve Kabine'nin ortaya koyacağı değerlendirmelerle gayelerimizi belirleyeceğiz. Sağlık Bakanımız çok net bir açıklama yaptı aşılarla ilgili. Türkiye bu konuda elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor." dedi.

Bakan Soylu, tam kapanmanın 19 Mayıs'a dek uzayıp uzamayacağı sorusuna "Böyle bir değerlendirmemiz bugün itibarıyla yok" şeklinde yanıt verdi.

BAKMADAN GEÇME!